Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και τους συναντάμε καθημερινά!
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και τους συναντάμε καθημερινά!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Οι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο και τους συναντάμε καθημερινά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στην ήδη μεγάλη λίστα με τους παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα για καρκίνο, έρχονται να προστεθούν και 7 καινούργιοι που οι ιατροί πλέον συνδέουν ανοιχτά με τον καρκίνο.

Καυτό τσάι

Το τσάι ξέρουμε ότι έχει ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας, ακόμα και σαν αμυντικό όπλο απέναντι στο καρκίνο. Όμως αν το πίνουμε καυτό, αυξάνεται ο κίνδυνος για καρκίνο του οισοφάγου.

Ακινησία

Για την γυμναστική έχει γραφτεί εδώ και χρόνια ότι μπορεί να σου χαρίσει χρόνια ζωής, αλλά το πόσο επικίνδυνη είναι η ακινησία για τις ηλικίες 35 ετών και άνω, οι νέες έρευνες είναι αποκαρδιωτικές. Αυτοί που δεν ασκούνται έχουν 7% αυξημένες πιθανότητες να χτυπηθούν από καρκίνο.

Ύψος

Για κάθε δέκα παραπάνω πόντους, η πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος καρκίνο, αυξάνεται κατά 10%. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ψηλότεροι έχουν περισσότερα κύτταρα στο σώμα τους, άρα και μεγαλύτερες πιθανότητες να συμβεί σε αυτά κάποια καρκινική μετάλλαξη.

Ο καπνός από την ψησταριά

Άλλη μία καθημερινή συνηθισμένη πρακτική, έρχεται να μπει στη λίστα με όσα αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Παρατηρήθηκε ότι αυξημένες ποσότητες χημικών ουσιών (πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων), που απελευθερώνονται από την καύση των ξύλων ή των κάρβουνων είναι δυνατό να προκαλέσουν καρκίνο.

Τα παραπανίσια κιλά

Η παχυσαρκία συνδέεται πλέον ανοιχτά με δέκα είδη καρκίνου. Οι γιατροί μιλούν και προειδοποιούν, ότι η παχυσαρκία είναι μία από τις 3 απειλές για την ανθρωπότητα.

Πηγή: E-Radio.gr