Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / Καταδύσεις στην Καβάλα!
Καταδύσεις στην Καβάλα!

Καταδύσεις στην Καβάλα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι καταδύσεις είναι σίγουρα ένας πολύ ιδιαίτερος τρόπος για να ξεφύγει κανείς από την καθημερινότητα αλλά και να αθληθεί απολαμβάνοντας την απίστευτη εικόνα της χλωρίδας και της πανίδας που φιλοξενεί ο βυθός της θάλασσας. Κι αν θεωρείτε πως για να χαρείτε όλα τα παραπάνω χρειάζεται πολύ εκπαίδευση και μία μικρή περιουσία, η συζήτηση που είχαμε με τον Καβαλιώτη εκπαιδευτή καταδύσεων, Βαγγέλη Θεολόγου, μάλλον αποδεικνύει το αντίθετο!

Τι το ξεχωριστό προσφέρουν οι καταδύσεις;

Η δυνατότητα να παρατηρήσει κανείς το βυθό και την υποθαλάσσια ζωή από τόσο κοντά είναι σίγουρα συναρπαστική. Επιπλέον οι συνθήκες που προσομοιάζουν την έλλειψη βαρύτητας του διαστήματος και η ηρεμία του βυθού συντελούν στην χαλάρωση και την αναζωογόνηση που όλοι έχουν ανάγκη.

Υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον αρχάριο να ασχοληθεί;

Και βέβαια υπάρχει! Μέσω του προγράμματος Discovery ο ενδιαφερόμενος, ηλικίας από 8 ετών και άνω, αρκεί να φέρει μόνο το μαγιό και την πετσέτα του. Αφού του δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες και φορέσει τον απαραίτητο εξοπλισμό που του παρέχουμε ξεκινάμε για μία υποθαλάσσια βόλτα που στους περισσότερους θα μείνει αξέχαστη!

Ποια μέρη στην Καβάλα ενδείκνυνται για καταδύσεις;

Μεταφερόμαστε με το φουσκωτό και βουτάμε στα Φιδονήσι, στην Αρεθούσα, στην Ξέρα και στα Κόκκινα. Μπορεί στην περιοχή μας να μην υπάρχουν εντυπωσιακά ναυάγια να εξερευνήσουμε αλλά υπάρχουν πανέμορφες σπηλιές και εντυπωσιακοί βραχώδης σχηματισμοί που κάνουν την όλη εμπειρία ολοκληρωμένη και πλούσια σε εικόνες και συναισθήματα.

Πληροφορηθήκαμε πως για μία ώρα κατάδυσης κάποιος μπορεί να κάψει μέχρι και 500 θερμίδες. Είναι τόσο κουραστική;

Ισχύει η πληροφορία αλλά η απώλεια των θερμίδων δεν προέρχεται τόσο από την άσκηση όσο από συνολικό περιβάλλον της δραστηριότητας. Η υψηλή πίεση του νερού αλλά και η εισπνοή αέρα με υψηλή πυκνότητα σε οξυγόνο ωθεί τον οργανισμό σε υψηλότερους ρυθμούς καύσεων, εξού και η απώλεια των πολλών θερμίδων!

Φωτογραφία του χρήστη Σχολή Χειριστών Ταχυπλοων Σκαφών & Καταδύσεων Καβάλας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ