Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ: Χριστούγεννα 2018!
ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ: Χριστούγεννα 2018!

ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΣ: Χριστούγεννα 2018!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τουρισμός, πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση προγράμματος δημοσίων δαπανών, προσλήψεις, εκκλησία, άνοιγμα δικαστικών υποθέσεων, καλή σχέση με την Ε.Ε. αλλά οι αγορές δεν μας δίνουν την απαραίτητη ανάσα και παραμένουμε στο «Bypass». Εννέα Χριστούγεννα, από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, ποια είναι η Ελλάδα του σήμερα;

Πώς θα κάνουν γιορτές οι πολίτες αυτής της χώρας;

Σχεδόν 150.000 Έλληνες, νέοι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στο εξωτερικό. Ο κοινωνικός ιστός της χώρας έχει υποστεί σοβαρή πληγή, την οποία θα πρέπει να την υπολογίσουμε ως συνέπεια στην συναισθηματική αξία των οικογενειών, αλλά και ως χαμένο εργατικό δυναμικό.

Σε μια χώρα που οι γέφυρες γκρεμίζονται γιατί δεν υπάρχουν χρήματα να τις συντηρήσουν ή γιατί το δαιδαλώδες νομικό – ηθικό κράτος της μεταπολίτευσης δεν ξεκαθαρίζει καταστάσεις, αλλά κατά ένα μαγικό τρόπο τις περιπλέκει μέσα από ασάφειες, καλλιεργώντας ανευθυνότητες. Σε αυτή την χωρά καλούμαστε να κάνουμε γιορτές.

Κι όμως! Και γιορτές θα κάνουμε και θα περάσουμε και καλά!

Ξέρετε το γιατί; Για δυο λόγους… Ο ένας είναι του Θεού! Αν ζητήσεις «συγνώμη» συγχωρείσαι,    απαλλάσσεσαι από τα αμαρτήματα σου. Ο άλλος είναι του λαού! Είναι η μαγική λέξη «τέλος πάντων» που αφήνει αμέτοχο και χωρίς ευθύνη το αντικείμενο της αναφοράς σου (αυτό λέγετε παιδεία!).

Έτσι λοιπόν, θα ξοδέψουμε τα λιγοστά ευρώ μας και φέτος σε αγορές προσωπικών ειδών, δώρων και τροφίμων. Ικανοποιώντας ως ένα μικρό ποσοστό τις απαιτήσεις της τοπικής αγοράς. Πώς όμως θα αλλάξουμε το μέλλον; Με την ίδια ηθική, με τον ίδιο ατομισμό, με την ίδια συμμετοχή στο κοινό καλό;

Όταν οι ικανοί αφήνουν τους ανίκανους να διοικήσουν τότε έχουν ευθύνη και αυτοί για τα πεπραγμένα!

Καλές γιορτές!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ