Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρύο!
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρύο!

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ: Πώς να αντιμετωπίσετε το κρύο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι σκύλοι και οι γάτες αντέχουν περισσότερο στο κρύο απ’ ό,τι ο άνθρωπος λόγω του τριχώματός τους. Αν και αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό, έχει τα όριά του. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και οι γάτες και οι σκύλοι είναι ευαίσθητα στα κρυοπαγήματα και στο να πάθουν υποθερμία, γι’ αυτό και πρέπει να μένουν σε εσωτερικό χώρο όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος. Ράτσες με πυκνότερο τρίχωμα και παχύτερο δέρμα, όπως τα χάσκι και άλλα σκυλιά που το φυσικό τους περιβάλλον είναι τα ψυχρότερα κλίματα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο κρύο. Παρ’ όλα αυτά κανένα κατοικίδιο δεν πρέπει να μένει έξω για μεγάλα χρονικά διαστήματα όταν η θερμοκρασία πέφτει υπό το μηδέν.

Πρακτικά λοιπόν θα ήταν καλό να κάνετε τα εξής ειδικά στα πολλά κρύα:

Μειώστε τον χρόνο που τα βγάζετε βόλτα.

Ειδικά τα κατοικίδια με κοντύτερα πόδια που είναι πιθανόν να κρυώσουν γρηγορότερα, αφού οι κοιλιά τους είναι πιο κοντά στο παγωμένο έδαφος.

Φορέστε του κάποιο ρούχο

Στα περισσότερα ζώα δεν αρέσει ιδιαίτερα να φορούν ρούχα, γι’ αυτό καλό είναι να του φοράτε ρούχα μόνο όταν κρίνετε πως είναι απαραίτητο.

Ελέγξτε τα πόδια του

Για όσους από εσάς έχουν σκύλο, φροντίστε να ελέγχετε συχνά τα πόδια του για σημάδια τραυματισμού από το κρύο όπως ραγισμένα πατουσάκια ή αιμορραγία.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 28 πατώντας εδώ