Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Κατοικίδια / ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ: Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάμε;
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ: Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάμε;

ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ: Γιατί οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι όταν τους μιλάμε;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο σκύλος σας γέρνει το κεφάλι του όταν του μιλάτε; Οι περισσότεροι από μας θα λέγαμε ότι με αυτόν τον τρόπο μας κάνουν νάζια προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα συναισθήματα μας. Είναι όμως έτσι;

Προσπαθούν να μας «διαβάσουν»!

Ειδικοί αποκάλυψαν ότι οι σκύλοι μπορούν να αντιληφθούν πέρα από τα φωνητικά σήματα και τις εκφράσεις του προσώπου και του σώματός μας. Έτσι, ο Stanley Coren από το Psychology Today, ανέπτυξε την θεωρία ότι οι σκύλοι γέρνουν το κεφάλι τους, λόγω της κακής όρασής τους. Η μουσούδα τους, τους εμποδίζει να δουν ξεκάθαρα τις εκφράσεις του προσώπου μας, ειδικά στο κάτω μισό. Γέρνοντας το κεφάλι τους, βλέπουν πώς αισθάνεται κάποιος όταν μιλάει.

Μήπως προσπαθούν να ακούσουν;

Κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως μπορεί να έχει να κάνει με το πώς είναι δομημένα τα αυτιά τους. Αν και οι σκύλοι έχουν την δυνατότητα να ακούν συχνότητες που δεν ακούνε οι άνθρωποι, δεν είναι τόσο καλοί στο να αναγνωρίζουν από που προέρχεται ένας ήχος όσο εμείς. Έτσι, το γέρσιμο του κεφαλιού ίσως τους βοηθά να αναγνωρίσουν την πηγή του ήχου.

Πάντως, όποιος κι αν είναι ο λόγος, οι ειδικοί συμβουλεύουν να ανταποκρινόμαστε θετικά σε αυτή τους τη χαριτωμένη συμπεριφορά.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ