Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Νέα φρίκη με θανάτωση αδέσποτων!
ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Νέα φρίκη με θανάτωση αδέσποτων!

ΚΕΡΑΜΩΤΗ: Νέα φρίκη με θανάτωση αδέσποτων!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ακόμη ένα περιστατικό θανάτωσης αδέσποτων έρχεται στο φως από κατοίκους της Κεραμωτής .

Η προστασία των αδέσποτων ζώων πρέπει να είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας σε κάθε δήμο ,απαιτείται όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Ανάλογες εγκληματικές συμπεριφορές εκ μέρους ασυνείδητων δημοτών ή μη δεν μπορεί παρά να καταδικάζονται με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο από όλους μας.

Ο δήμος λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω γεγονός  καταδικάζει την «αχαρακτήριστη συμπεριφορά ορισμένων που δηλητηρίασαν αδέσποτα ζώα με την παρακάτω ανακοίνωση.»

Χρυσούπολη, 18/6/2018
Με την παρούσα η Δημοτική μας Αρχή  καταγγέλλει και καταδικάζει την αποτρόπαιη εικόνα των θανατωμένων αδέσποτων σκύλων το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην Δ.Ε. Κεραμωτής.
Μόλις πληροφορηθήκαμε για την εν λόγω κατάσταση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος κ.Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, με την συνδρομή κάποιων υπαλλήλων, απομάκρυναν τα κουφάρια από την περιοχή και μόλις ένα από τα τετράποδα σκυλάκια ήταν ακόμη ζωντανό και αμέσως μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο κα. Ε. Συκούδη, με την οποία ο Δήμος μας έχει σύμβαση για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Η κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έπραξε ό,τι  ήταν ανθρωπίνως  δυνατό  για την φροντίδα του ζώου. Το σκυλί παρέμεινε στο κτηνιατρείο για 2 ημέρες, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε σήμερα.Ο καθένας μας θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να παύσει πλέον η τακτική της ασυνείδητης εγκατάλειψης τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, πόσο μάλλον της παράνομης και απάνθρωπης θανάτωσης τους.

Η πολιτισμένη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς, στο Δήμο μας είναι δεδομένη και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να το βελτιώνουμε συνεχώς.

Πηγή: Chrysoupoli News