Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / ΚΗΠΟΣ: 4 Καλοκαιρινά Λουλούδια!
ΚΗΠΟΣ: 4 Καλοκαιρινά Λουλούδια!

ΚΗΠΟΣ: 4 Καλοκαιρινά Λουλούδια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στο παρτέρι, στο μπαλκόνι, στη βεράντα, τα καλοκαιρινά λουλούδια μαγεύουν με την πλούσια και συχνά πολύμηνη ανθοφορία τους. Λουλούδια με έντονα χαρακτηριστικά χρώματα που μας θυμίζουν εξωτικά μέρη. Αν πιστεύετε ότι τα καλοκαιρινά λουλούδια είναι αυτά που σας αντιπροσωπεύουν, δοκιμάστε για την επόμενη διαμόρφωση κήπου τα τέσσερα πλέον αγαπημένα μας.

Γεράνι

Ανθίζουν από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, είναι συνήθως ανθεκτικά στον καιρό και στον άνεμο. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες θέσεις ακόμα και σε σκιερές, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις και είναι ιδανικά και για μπαλκόνια. Ευδοκιμούν σε οποιοδήποτε τύπο εδάφους, ακόμα και σε βαριά αργιλώδη εδάφη, αρκεί το χώμα τους να μην είναι συνεχώς υγρό. Ποτίζετε τακτικά αφήνοντας όμως το χώμα τους να ξεραίνεται ανάμεσα στα ποτίσματα και αδειάζετε πάντα το νερό που περισσεύει στο πιάτο της γλάστρας γιατί θα σαπίσουν οι ρίζες του φυτού.

Σχετική εικόνα

Ηλίανθος

Με τα εντυπωσιακά ολόλαμπρα λουλούδια τους οι ηλίανθοι είναι τα αναμφισβήτητα φαβορί του καλοκαιριού. Ανθοφορούν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. Φυτεύονται σε ηλιόλουστες ζεστές και προστατευμένες από τον άνεμο θέσεις από τα μέσα Μαΐου και μετά, σε χώμα χουμώδες, πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες, με καλή στράγγιση. Την περίοδο της ξηρασίας ποτίζετε με άφθονο νερό αλλά να αποφεύγετε τη στασιμότητα του νερού. Στερεώνετε τις ψηλές ποικιλίες σε στηρίγματα. Συνδυάζονται με λουλούδια των αγρών και πόες όπως Καλέντουλες, Αλθαίες, Ζίννιες, Φλόγες ή Καπουτσίνους.

Σχετική εικόνα

Ρουντμπέκια

Οι πεταλούδες λατρεύουν το νέκταρ των φωτεινών ανθέων της Ρουντμπέκιας. Ανθοφορεί από τον Ιούλιο/Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Είναι πολυετής πόα. Φυτεύεται την άνοιξη αλλά μπορούν να φυτευτούν και το φθινόπωρο σε προσήλια και ζεστή θέση και σε έδαφος στραγγιστικό, πλούσιο, χουμώδες, νωπό έως υγρό το οποίο όμως καλύτερα να ξεραίνεται. Σε περιόδους ανομβρίας ποτίστε, την άνοιξη θα χρειαστεί λίγο κομπόστ, και το φθινόπωρο κόψτε όλους του βλαστούς πάνω από το έδαφος. Συνδυάζεται με τις Μαργαρίτες, τη Φλόγα, το Δελφίνιο και με αγρωστώδη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ρουντμπέκια

Αντίρρινο το μέγα ή κοινώς Σκυλάκι

Δεν σταματούν να ανθίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού μέχρι το φθινόπωρο. Φυτεύεται από τα τέλη Απριλίου και μετά όταν δεν απειλούνται από την παγωνιά. Φροντίστε το χώμα να είναι ομοιόμορφα νωπό αλλά όχι υγρό. Απομακρύνετε τα μαραμένα άνθη καλύτερα κόβοντας ολόκληρους τους μίσχους όπου βρίσκονται. Συνδυάζονται με Μελισσόχορτο, Κόσμο, και Γεράνια και προτιμήστε να τα τοποθετήσετε σε ηλιόλουστη θέση και σε χουμώδες, φρέσκο χώμα με καλή στράγγιση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αντίρρινο το μέγα

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ