Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΩΤΗΣ: Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κι ευλογημένο τόπο!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΩΤΗΣ: Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κι ευλογημένο τόπο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΙΩΤΗΣ: Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κι ευλογημένο τόπο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Κωνσταντίνος Χιώτης, γεννήθηκε στη Χρυσούπολη και μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του καριέρας, επέστρεψε στον τόπο όπου μεγάλωσε. Έγγαμος με δυο παιδιά πλέον, αποφάσισε πριν από 2 χρόνια να δημιουργήσει στο διαδίκτυο το «Chrysoupoli News», καταφέρνοντας σήμερα να είναι η Νο 1 επιλογή ηλεκτρονικής ενημέρωσης στην επαρχία Νέστου.

Κ. Χιώτη, τι είναι για εσάς το «Chrysoupoli News»;

Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε έναν τόσο όμορφο κι ευλογημένο τόπο, που έχει να μας προσφέρει πολλά. Το «Chrysoupoli News» είναι μια ιστοσελίδα που προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα όσα μας συνδέουν εδώ στο Νέστο και τα έχουμε μέσα μας… στην ψυχή μας. Είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην επαρχία Νέστου. Ταυτόχρονα, προβάλλοντας τις τοπικές δράσεις θέλουμε να αποδείξουμε πως η περιοχή μας δεν αποτελεί προορισμό μόνο 30-40 ημερών τον χρόνο.

Είστε αισιόδοξος για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής;

Για να αναπτυχθούμε ορθολογικά, απαιτείται η συνέργεια πολιτών και τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει όμως κάποιος να την επιδιώξει και να τη συντονίσει. Δυστυχώς διακρίνω κούραση και έλλειψη οράματος στη σημερινή διοίκηση του Δήμου, κάτι που αποτυπώνεται και στην καθημερινότητα των πολιτών.  Ένας πολίτης που διαπιστώνει ότι υπάρχει αδιαφορία ή πιθανόν ελλιπής παρουσία των αρχών, δεν ενεργοποιείται. Τους ενεργούς πολίτες θα τους δημιουργήσουν οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί του Νέστου.

Έχοντας πλέον εικόνα για όλη την επαρχία Νέστου, σκέφτεστε να έχετε στο μέλλον πιο ενεργό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση;  

Πιστεύοντας στις δυνάμεις του εθελοντισμού και γνωρίζοντας από κοντά σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που παράγουν σοβαρό έργο μέσα από τους τοπικούς συλλόγους, διαπιστώνω ότι υπάρχουν οι πρωτοβουλίες, αλλά δεν υπάρχει ο σωστός συντονισμός τους. Πιστεύω ότι κάτω από την ομπρέλα μίας σωστής οργάνωσης, θα είχαμε πολλαπλάσια θετικά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Σε κάθε δήμο, η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει κύριο μέλημά την ενασχόληση με τα προβλήματα της καθημερινότητας, την αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, αποκομίζοντας μακροχρόνια έσοδα αλλά και νέες θέσεις εργασίας για τους δημότες.

Κι επειδή έχω μάθει στη ζωή μου ότι τίποτα δεν χαρίζεται και όλα αποκτώνται με αγώνα και κόπο, θα έλεγα ναι! Θα συμμετείχα πιο ενεργά σε μία αυτοδιοίκηση με προϋπόθεση τη λογοδότηση και το ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του δημότη.

Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή τη σύντομη συζήτηση και καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές.

Σας ευχαριστώ θερμά κι εγώ για τη φιλοξενία.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ