Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μόδα - Ομορφιά / ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να έχετε καθαρό και εντυπωσιακό βλέμμα!
ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να έχετε καθαρό και εντυπωσιακό βλέμμα!

ΜΑΚΙΓΙΑΖ & ΦΑΚΟΙ ΕΠΑΦΗΣ: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να έχετε καθαρό και εντυπωσιακό βλέμμα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Τα γυαλιά οράσεως αναμφισβήτητα χαρίζουν στιλ, αλλά όταν μιλάμε για μακιγιάζ οι φακοί επαφής είναι με διαφορά η καλύτερη επιλογή για ένα υπέροχο καθαρό και εντυπωσιακό βλέμμα. Είτε λοιπόν για την καθημερινή εμφάνιση στη δουλειά σας, είτε για τις βραδινές σας εξόδους, κλέψτε τη παράσταση μέσα από ένα glamorous μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας όμως τα κατάλληλα προϊόντα.

Προετοιμασία

Με καθαρά και καλά σκουπισμένα χέρια, φορέστε τους φακούς επαφής, όπως κάθε φορά, πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ σας. Επίσης, εκτός από τα χέρια σας, μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στην καθαριότητα των εργαλείων και των προϊόντων που χρησιμοποιείτε, για να αποφύγετε ερεθισμούς και μολύνσεις. Επιλέξτε καλής ποιότητας βουρτσάκια και πινέλα, τα οποία θα πρέπει να καθαρίζετε συχνά, ιδανικότερα μετά από κάθε χρήση.

Γενικότερα, μην μοιράζεστε με κανέναν καλλυντικά αλλά και εργαλεία εφαρμογής του μακιγιάζ, καθώς μπορεί να μεταδώσετε ή να σας μεταδώσουν μία μόλυνση των ματιών.

Να θυμάστε επίσης, να κλείνετε καλά τις συσκευασίες των καλλυντικών σας, ώστε να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, όπως και επίσης να τα αντικαθιστάτε τακτικά.

Μακιγιάζ

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε τα σωστά προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών καθώς δεν είναι όλα κατάλληλα όταν φοράμε φακούς επαφής.

Γενικότερα τα λιπαρά προϊόντα, καθώς και αυτά που βρίσκονται σε μορφή σκόνης, θα πρέπει να αποφεύγονται, καθώς μπορεί εύκολα να κυλήσουν ή οι κόκκοι τους να πεταχτούν προς τα μάτια σας και να έρθουν σε επαφή με τους φακούς σας. Επιλέξτε λοιπόν υποαλλεργικά και Oil Free προϊόντα. Πιο αναλυτικά:

  • Σκιές. Διαλέξτε σκιές με κρεμώδη υφή ή σε στικ.
  • Eyeliner / Μολύβι. Αποφύγετε γενικότερα το εσωτερικό περίγραμμα ματιών με μολύβι. Προτίμησε το υγρό eyeliner, ή διαλέξτε μολύβια με gel υφή που είναι περισσότερο ασφαλή.
  • Μάσκαρα. Μεγάλη προσοχή στην εφαρμογή της μάσκαρας καθώς όπως και στο eyeliner θα πρέπει να μην εφαρμόζεται από τη βάση των βλεφαρίδων σας. Αποφύγετε τις μάσκαρες με ίνες που μακραίνουν τις βλεφαρίδες αλλά και όσες έχουν πολύ πλούσιες υφές, γιατί όταν στεγνώνουν θα δημιουργήσουν τρίμματα, τα οποία μπορεί να μεταφερθούν και στα μάτια σας.
  • Concealer. Μπορείτε να φορέσετε άνετα concealer, χρυσές ή μπρονζέ αποχρώσεις, που θα σας χαρίσουν ένα εντυπωσιακό βλέμμα, αλλά αποφύγετε το glitter (διασκορπίζεται και μπορεί να κολλήσει στους φακούς) καθώς και τις ψεύτικες βλεφαρίδες (η κόλλα με την οποία σταθεροποιούνται μπορεί να ερεθίσει τα μάτια σας).

Ντεμακιγιάζ

Το ντεμακιγιάζ των ματιών, είναι επίσης μια διαδικασία που επιβάλλεται να γίνεται με προσοχή, ειδικά όταν φοράτε φακούς επαφής. Απλά αυτή τη φορά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να βγάλετε τους φακούς και χρησιμοποιώντας ένα καλής ποιότητας pad να εφαρμόσετε υποαλλεργικά, Oil Free και οφθαλμολογικά ελεγμένα προϊόντα.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ