Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Βρέθηκε άθικτο πλοίο 2.400 ετών παρόμοιο με αυτό του Οδυσσέα! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Βρέθηκε άθικτο πλοίο 2.400 ετών παρόμοιο με αυτό του Οδυσσέα! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ: Βρέθηκε άθικτο πλοίο 2.400 ετών παρόμοιο με αυτό του Οδυσσέα! (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το αρχαιότερο άθικτο ναυάγιο πλοίου ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην Μαύρη Θάλασσα. Οι ερευνητές βρήκαν σε βάθος περίπου 2 χλμ. ένα πλοίο σε άριστη κατάσταση και μάλιστα πανομοιότυπο με αυτό του Οδυσσέα.

Σύμφωνα με τον Gaurdian το πλοίο είναι περίπου 2.400 ετών και η έλλειψη οξυγόνου βοήθησε στην διατήρησή του σε αυτή την κατάσταση καθώς ανακαλύφθηκε με τους ιστούς, τα πηδάλια και τα κουμπιά.

Το πλοίο είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του Οδυσσέα, όπως τουλάχιστον απεικονίζεται στο περίφημο «Βάζο Σειρήνων» που εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο.

«Ένα πλοίο που επιβιώνει άθικτο από την κλασσική περίοδο έως σήμερα και βρίσκεται κάτω από σχεδόν 2 χλμ θαλασσινού νερού ήταν κάτι που ποτέ δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να είναι εφικτό», δήλωσε ο καθηγητής Τζον Άνταμς.

Τα ευρήματα των αρχαιολόγων, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 60 ναυάγια από την κλασσική περίοδο, τη ρωμαϊκή εποχή έως και το 17ο αιώνα, στο πλαίσιο της τριετούς αποστολής θα προβληθούν σε μια ταινία ντοκιμαντέρ που πρόκειται να προβληθεί στο Βρετανικό Μουσείο.

Πηγή: in.gr