Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΞΑΝΘΗ: Eκκενώθηκαν οικισμοί! (ΒΙΝΤΕΟ)
ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΞΑΝΘΗ: Eκκενώθηκαν οικισμοί! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΞΑΝΘΗ: Eκκενώθηκαν οικισμοί! (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 1.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 13:00 ανήμερα της Πρωτομαγιάς 2018 στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο Όλβιο Ξάνθης. Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Από τον χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στα σπίτια τους θα πρέπει να έχουν πορτοπαράθυρα κλειστά, όπως συμβουλεύουν οι αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Πιθανότερη αιτία είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Πώς κινείται ο καπνός και πότε αναμένεται να «περάσει» πάνω από την πόλη της Καβάλας-Ο υπολογισμός της διασποράς του καπνού ισχύει μέχρι να σβήσει τελείως η φωτιά

Ο παρακάτω χάρτης τον οποίο δημοσίευσε το meteo.gr, δείχνει την πορεία του νέφους της πυρκαγιάς μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 2 Μαΐου 2018, όπως προβλέπεται από το μοντέλο διασποράς Flexpart του Αστεροσκοπείου Αθηνών με την «υπογραφή» Λαγουβάρδου, Γιάνναρου και Κοτρώνη.

Σημειώνεται ότι για τους υπολογισμούς της διασποράς έχει υποτεθεί η συνεχής εκπομπή καπνού από την πυρκαγιά μέχρι το πρωί της Τετάρτης, εφόσον δεν είναι προφανώς γνωστό πότε θα σβήσει τελείως η πυρκαγιά.

Όπως φαίνεται από τον χάρτη, ο καπνός αναμένεται να «περάσει» πάνω από την πόλη της Καβάλας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, εφόσον μέχρι τότε δεν έχει σβήσει τελείως η φωτιά.

Πηγή: news247.gr