Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Μετά από 92 χρόνια χωρις Παπανδρέου στη Βουλή!
Μετά από 92 χρόνια χωρις Παπανδρέου στη Βουλή!

Μετά από 92 χρόνια χωρις Παπανδρέου στη Βουλή!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Φέτος, για πρώτη φορά και μετά από 92 χρόνια, η Βουλή δεν θα έχει κάποιον εκπρόσωπο της οικογένειας Παπανδρέου στα έδρανά της. Όπως απέδειξαν και τα αποτελέσματα των εκλογών, τι κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να προχωρήσει και να δημιουργήσει το δικό του κόμμα, ο λαός δεν του έδωσε αρκετές ψήφους ώστε να γίνει βουλευτής.

Η πολιτική ιστορία όμως της γνωστής οικογένειας ξεκινά από πολύ παλιά, όταν το 1923 ο Γεώργιος Παπανδρέου, πατέρας του Ανδρέα, βγήκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας με το κόμμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, τους Φιλελεύθερους, και από τότε και μέχρι το 1967 εκλεγόταν συνεχώς. Αργότερα, και αφού έπεσε η χούντα, ιδρύθηκε το ΠΑΣΟΚ από τον Ανδρέα Παπανδρέου και ξεκινά να εκλέγεται στη Βουλή μέχρι και το 1996, που εκείνος έφυγε από τη ζωή, εξαιτίας της χρόνιας ασθένειας που τον ταλαιπωρούσε, στα 77 του χρόνια.

Όμως την πορεία του Ανδρέα ακολούθησε ο γιος του Γιώργος, ο οποίος υπήρξε ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος και εκλεγόταν συνεχώς από το 1985 και έπειτα. Σε αυτές τις εκλογές βέβαια δεν φάνηκε και τόσο τυχερός, καθώς δεν κατάφερε με το νέο του κόμμα να κερδίσει κάποια έδρα στην ελληνική Βουλή. Και άλλα όμως από τα βασικά μέλη του ΠΑΣΟΚ έμειναν έξω από τα έδρανα, ενώ το κόμμα έχασε τις έδρες που κατείχε σε Κοζάνη, Αργολίδα και Λακωνία. Μάλιστα, στη Λακωνία το ΠΑΣΟΚ κατατάχτηκε τρίτο με διαφορά μόλις 0,2% από τη Χρυσή Αυγή, που ήταν το τέταρτο κόμμα.