Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ… με άρωμα νέων τεχνολογιών!
ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ… με άρωμα νέων τεχνολογιών!

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΚΑΒΑΛΑ: ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ… με άρωμα νέων τεχνολογιών!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (4 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ο Μιχαηλίδης Γεώργιος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1984. Γονείς του είναι ο Μιχαηλίδης Ιωάννης, συνταξιούχος ψυκτικός και εργαζόμενος στη ΒΦΛ και η Ρωμανίδου Έλλη, συνταξιούχος νηπιαγωγός.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) από την Ecole Polytechnique του Παρισιού.

Συνέγραψε πλήθος από ερευνητικές εργασίες και προτάσεις για ερευνητικά προγράμματα. Υπήρξε ομιλητής σε μια σειρά από επιστημονικά συνέδρια παγκοσμίως και συμμετείχε στην ανάπτυξη λογισμικών και αλγορίθμων βελτιστοποίησης κατασκευών.

Εργάστηκε στο ερευνητικό κέντρο της Renault (Renault Technocentre) και σε δύο πανεπιστήμια της Γαλλίας (Ecole Polytechnique, Université Grenoble Alpes). Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανάπτυξης startups, στη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων της Ecole Polytechnique.  Το 2017 προσλήφθηκε  ως  Senior Software Developer στην ANSYS Inc., τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού μηχανικής προσομοίωσης.

Το 2018 επέστρεψε στην Καβάλα και εργάζεται για την ANSYS Inc. εξ’ αποστάσεως. Γνώρισε τον κ. Μουριάδη Θόδωρο και εμπνεύστηκε από το όραμά του για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ Καβάλας. Επιθυμία του είναι να συμβάλλει στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών, καθώς και στην καλύτερη διασύνδεση του Δήμου με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής.

Κ. Μιχαηλίδη, πώς πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε σε αυτές τις εκλογές στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου κ. Μουριάδη;

Η πρώτη μου συνάντηση με τον κ. Μουριάδη έγινε το καλοκαίρι του 2018, όταν ζήτησε τη βοήθειά μου ώστε να διαμορφώσει τις απόψεις του γύρω από θέματα όπως η συνεργασία με τον ακαδημαϊκό χώρο, η ίδρυση και στήριξη start-up επιχειρήσεων και η εργασία από απόσταση.

Στην πορεία οι συζητήσεις μας επεκτάθηκαν σε ένα ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Δήμου, στις οποίες ο κ. Μουριάδης και οι συνεργάτες του μοιράστηκαν μαζί μου το όραμά τους για ένα ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΔΗΜΟ. Η συμμετοχή πολύ αξιόλογων ατόμων, το έντονο ενδιαφέρον τους για το μέλλον του Δήμου και η επανάληψη της φράσης «Να μην πούμε στον κόσμο πράγματα που δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε.» από τον κ. Μουριάδη, με έπεισαν για την ποιότητα και τη σοβαρότητα του εγχειρήματος και την ικανότητα του ίδιου να ηγηθεί στο Δήμο Καβάλας.

Ήταν εύκολη λοιπόν η απόφαση;

Ομολογώ ότι όταν ο κ. Μουριάδης μου πρότεινε να είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό του, δυσκολεύτηκα να πάρω την απόφαση. Η μακροχρόνια απουσία μου, η αβεβαιότητα σχετικά με τη μονιμότητα της επιστροφής μου, ο εργασιακός φόρτος, η σαφώς αρνητική εικόνα για τον τρόπο που ασκείται η τοπική αυτοδιοίκηση κατά κανόνα στη χώρα μας και άλλα πολλά, διατηρούσαν έντονο το δισταγμό μέσα μου. Στο τέλος, όμως, βρήκα ακόμα πιο δύσκολο το να αρνηθώ την τιμητική πρόταση του κ. Μουριάδη, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί ιστορική ευκαιρία ώστε να αλλάξει πλεύση ο Δήμος Καβάλας.

Σε ποιον τομέα θεωρείτε πως μπορείτε να προσφέρετε;

Μου ζητήθηκε να επικεντρώσω τη συνεισφορά μου πάνω στις Νέες Τεχνολογίες και στην ουσιαστική διασύνδεση του Δήμου με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής. Προχώρησα σε ένα κύκλο συζητήσεων με άτομα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και επισκέφθηκα δύο φορές την πόλη των Τρικάλων για να συνομιλήσω με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της e-trikala. Από τις συναντήσεις αυτές, διαπίστωσα πως υπάρχουν σημαντικές αναξιοποίητες  δυνατότητες.

Θεωρώ πως διαθέτω τις γνώσεις και την εμπειρία ώστε να συνεισφέρω αποτελεσματικά στους παραπάνω τομείς και σας καλώ να το κρίνετε και σεις μέσα από μια περιήγηση στην αυτοβιογραφική μου ιστοσελίδα www.mg2.info .

Υπάρχει λοιπόν χώρος για τις νέες τεχνολογίες στον Δήμο Καβάλας;

Σαφώς και υπάρχει χώρος. Στόχος είναι η δημιουργία νέου θεσμού, στα πρότυπα της e-trikala, με επίκεντρο την εισαγωγή και λειτουργία Νέων Τεχνολογιών στο Δήμο Καβάλας. Οι προτεραιότητες είναι να δημιουργηθούν:

  • Κεντρικό σύστημα συλλογής παραπόνων/προβλημάτων μέσω εφαρμογής κινητού (mobile application) και κυκλικό μοντέλο λειτουργίας της υπηρεσίας με ανατροφοδότηση (feedback) από το χρήστη.
  • Πλατφόρμα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για την ενεργό συμμετοχή των δημοτών στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων (ερωτηματολόγια, δημοψηφίσματα, συζητήσεις, live παρακολούθηση δημοτικών συμβουλίων κ.ά.).
  • Ασύρματο δημοτικό δίκτυο στα σημεία έντονης τουριστικής παρουσίας.
  • Λειτουργία και διαχείριση γεωγραφικού συστήματος G.I.S. και χρήση του στις λειτουργίες του Δήμου και στη δημιουργία τουριστικών οδηγών.
  • Επέκταση των «έξυπνων τεχνολογιών» στις τεχνικές υποδομές του Δήμου (ύδρευση, φωτισμός, μεταφορές, κ.ά.)

Υπάρχει κάποιος άλλος τομέας στον οποίο πιστεύετε πως ο Δήμος Καβάλας θα μπορούσε να εξελιχθεί;

Θεωρώ πως θα πρέπει να διαμορφωθεί μία ουσιαστικότερη συνεργασία του Δήμου με τα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής (ΤΕΙ ΑΜΘ, που πλέον αναβαθμίζεται σε Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο  Θράκης). Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε:

  • Αποτελεσματική αξιοποίηση της πρακτικής άσκησης των φοιτητών.
  • Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού σε στρατηγικούς τομείς για την οικονομική ζωή του Δήμου.
  • Συμπόρευση μέσα από διάφορα σχήματα για την προώθηση της Καινοτομίας στο Δήμο (θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων, εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, κ.ά.).

Δείτε το βιογραφικό του κ. Μιχαηλίδη πατώντας εδώ: MICHAILIDIS_Georgios_cv