Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Μοσχάρι Φρικασέ με Ραδίκια!
Μοσχάρι Φρικασέ με Ραδίκια!

Μοσχάρι Φρικασέ με Ραδίκια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

1 ½ Κg Μοσχάρι χωρίς κόκκαλο (κομμένο σε μερίδες)

2 Kg Ραδίκια

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΣΧΑΡΙ KREAS1 ματσάκι φρέσκο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 ματσάκι Άνηθο (ψιλοκομμένο)

2 ξερά Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

2 φύλλα Δάφνη

2 κόκκους Μπαχάρι

Αλάτι & Πιπέρι

100 gr Ελαιόλαδο

 

Για το Αυγολέμονο:

2 κρόκους Αυγού

Χυμό από 2 μεγάλα Λεμόνια

1 κ.σ. Κορν Φλάουρ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για AYGOLEMONOΕκτέλεση:

Ζεματίζουμε τα ραδίκια και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Πριν να είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε. Σωτάρουμε σε μια κατσαρόλα το μοσχάρι μας στο ελαιόλαδο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα σωτάρουμε καλά, να μαλακώσουν. Βάζουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει καλά το κρέας και λίγο παραπάνω. Το αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε τα ραδίκια, τον άνηθο, τη δάφνη, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να πάρει ακόμη μία βράση.

Το αυγολέμονο

Χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί του φαγητού για να μη μας κόψει. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να πάει παντού γρήγορα. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το βγάζουμε.

Καλή Επιτυχία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 36 πατώντας εδώ