Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ: Κοκκινιστό με Αμπελόφυλλο, Πουρέ Πατάτας & Λάδι Τρούφας!
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ: Κοκκινιστό με Αμπελόφυλλο, Πουρέ Πατάτας & Λάδι Τρούφας!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ: Κοκκινιστό με Αμπελόφυλλο, Πουρέ Πατάτας & Λάδι Τρούφας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

 

Υλικά:

200 γρ. Μοσχαράκι (από ποντίκι)

6 Αμπελόφυλλα (βρασμένα)

1 μέτριο Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

40 γρ. Λευκό Κρασί

500 γρ. ζωμός Βοδινού

Θυμάρι (φρέσκο)

1 Καρότο (τριμμένο)

1 πρέζα Μπαχάρι

Αλάτι & Πιπέρι

100 γρ. Ντομάτες (ψιλοκομμένες)

40 γρ. Ελαιόλαδο

 

Πουρές Πατάτας:

100 γρ. Πατάτες (βρασμένες ζεστές)

1 κ.σ. φρέσκο Βούτυρο

150 γρ. ζεστό Γάλα

Αλάτι, Πιπέρι & Μοσχοκάρυδο

 

Λάδι τρούφας (λίγες σταγόνες)

 

Εκτέλεση (Μοσχαράκι):

Σε μια κατσαρόλα (φωτιά) βάζουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το κρασί, τη ντομάτα, το ζωμό βοδινού, το θυμάρι, τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τυλίγουμε το κρέας με τα αμπελόφυλλα.

Εκτέλεση (Πουρές Πατάτας):

Πατάμε τις πατάτες, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Και στο τέλος λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 32 πατώντας εδώ