Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Μπακαλιάρος παναρισμένος με Σπαράγγια!
Μπακαλιάρος παναρισμένος με Σπαράγγια!

Μπακαλιάρος παναρισμένος με Σπαράγγια!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

2 κομμάτια Μπακαλιάρο (Ξαλμυρισμένο)

6 Σπαράγγια

100γρ. Αλεύρι

80γρ. Νερό

55γρ. Μπύρα (σε θερμοκρασία δωματίου)

3γρ. Μαγιά ξερή

1 πρέζα Αλάτι

1 πρέζα Ζάχαρη

1 πρέζα Πιπέρι

Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)

Λίγο Ελαιόλαδο

Χυμό από φρέσκο Λεμόνι

Εκτέλεση:

Αφού ξαλμυρίσουμε τον Μπακαλιάρο, τον αλατοπιπερώνουμε καλά. Για το πανάρισμα ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά σε νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Περνάμε τον μπακαλιάρο από το κουρκούτι που ετοιμάσαμε και τον τηγανίζουμε σε αραβοσιτέλαιο. Τέλος στο πιάτο μας ραντίζουμε πάνω στα σπαράγγια λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο χυμό λεμόνι.

Καλή σας όρεξη!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ