Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ; Να έχεις κατά νου…
ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ; Να έχεις κατά νου…

ΝΕΑ ΜΗΤΕΡΑ; Να έχεις κατά νου…

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Απέκτησες το πολυτιμότερο «δώρο» που μπορεί να προσφερθεί σε μια γυναίκα και νιώθεις αγχωμένη και «έξω από τα νερά σου»; Να έχεις κατά νου πως…

  1. Δεν υπάρχει τέλεια, ιδανική μητέρα. Ο στόχος είναι να είναι «αρκετά καλή». Είναι αποδεκτό το να μην τα ξέρουμε όλα. Στη μητρότητα δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές ούτε μαγικές λύσεις. Ακολουθήστε και εμπιστευτείτε το ένστικτό σας και τη σχέση σας με το παιδί. Είναι σημαντικό να ακούς αλλά να φιλτράρεις τις συμβουλές των γύρω σου καθώς οι συμβουλές του καθένα χρωματίζονται από τα δικά του προσωπικά βιώματα.
  2. Είναι σημαντικό να παρατηρείς και να γνωρίζεις το παιδί σου, μέρα με τη μέρα, μέσα από τη μεταξύ σας σχέση και αλληλεπίδραση. Επέτρεψε σε εκείνο να σου δείξει ποιες είναι οι δικές του ανάγκες καθώς κάθε παιδί είναι διαφορετικό και κάθε σχέση μοναδική.
  3. Να αγκαλιάζεις το παιδί και να διατηρείς μαζί του στενή σωματική επαφή. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η στενή σωματική επαφή μητέρας-παιδιού φέρνει συναισθηματική εγγύτητα και βελτιώνει την ποιότητα της σχέσης τους.
  4. Η συμμετοχή και ο ενεργός ρόλος του πατέρα/συντρόφου διευκολύνει το έργο της μητέρας, καθώς η μητέρα ανταποκρίνεται με μεγαλύτερη επιτυχία στις ανάγκες του παιδιού, όσο περισσότερο περιβάλλεται από ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο.
  5. Δικαιούσαι να ζητάς βοήθεια όταν το έχεις ανάγκη. Βάλε τις κατάλληλες προτεραιότητες για να μην εξουθενωθείς ψυχικά και σωματικά. Είναι σημαντικό να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή με το παιδί σου. Για το λόγο αυτό, όσο δύσκολο και αν είναι, φρόντισε να εξασφαλίσεις λίγο χρόνο για τον εαυτό σου, έστω μερικά λεπτά την ημέρα, για να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει.

Πηγή: Το Χαμόγελο του Παιδιού

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ