Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΒΑΛΑ: Πλημμύρες και προβλήματα σε Περιγιάλι, Χαλκερό και Χρυσούπολη!
ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΒΑΛΑ: Πλημμύρες και προβλήματα σε Περιγιάλι, Χαλκερό και Χρυσούπολη!

ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΒΑΛΑ: Πλημμύρες και προβλήματα σε Περιγιάλι, Χαλκερό και Χρυσούπολη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Επί ποδός οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα προβλήματα που δημιούργησε η χθεσινή βροχή. Απ΄το Περιγιάλι ως το Χαλκερό υπάρχουν πολλά μικρά προβλήματα. Διαμαρτυρίες πολιτών ότι από το ρέμα δίπλα στο Τεχνικό λύκειο πέφτουν λύματα στη θάλασσα. Κάλεσαν το Λιμεναρχείο.

Συγκεντρώθηκαν πολλά νερά στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη». Γεμάτος λάσπες ο δρόμος δίπλα στα κοιμητήρια. Σε αυτά, υπάρχουν περιοχές τάφων γεμάτες νερά. Μικρής έκτασης κατολισθήσεις στην παλιά εθνική οδό προς Ξάνθη. Στο Χαλκερό, το βασικό πρόβλημα το διορθώνει ο ΤΑΡ. Εκεί βρίσκεται τόσο ο Δήμος Καβάλας όσο και η ΔΕΥΑΚ.

Αποκλεισμένο ήταν το πρωί το Χαλκερό επειδή σημειώθηκε υπερχείληση στο ρέμα στην είσοδο του χωριού. Τα νερά έφθασαν ως την παλιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης (φωτογραφίες). Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Σάββα Χατζηβασιλειάδη, το πρόβλημα οφείλεται στις παρεμβάσεις και στις εργασίες που έγιναν από τον ΤΑΡ στην είσοδο του χωριού για τη διέλευση του αγωγού. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις της περιοχής οι εγκαταστάσεις των οποίων έχουν πλημμυρίσει.

Δύσκολο βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι τουλάχιστον δύο χωριών στον Στρυμωνικό κόλπο λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των ορμητικών νερών που κατέβηκαν από τα Κερδύλια όρη.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στα χωριά Βρασνά και Σταυρός είναι ότι η πυροσβεστική μέσα στις περίπου δύο ώρες που διήρκησε η κακοκαιρία δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων ενώ χρειάστηκε να διασώσει συνολικά 28 άτομα.

Ανάμεσα στους διασωθέντες ήταν μια έγκυος γυναίκα και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών.

Δύσκολο ήταν το βράδυ και στην Χρυσούπολη Καβάλας καθώς η πυροσβεστική δέχθηκε 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων ενώ στην περιοχή βρέθηκαν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες.

Ηπρωτεύουσα του Νέστου μετράει τις πληγές της από τη συνεχιζόμενη επί ώρες νεροποντή! Σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια αλλά και ισόγεια και τους άνδρες της να προσπαθούν με ό,τι μέσα διαθέτουν να ανταπεξέλθουν.

Δυστυχώς, ακόμη και το πρωί της Πέμπτης 28 Ιουνίου 2018, η βροχόπτωση συνεχίζεται, δυσχεραίνοντας το έργο όσων προσπαθούν να περισώσουν τις περιουσίες τους.

Ήδη, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος έχει καταθέσει αίτημα προς την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης να κηρυχτεί ο δήμος Νέστου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ανακοίνωση Τσομπανόπουλου προς τους πληγέντες δημότες

«Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχόπτωσης, που σημειώθηκαν στον Δήμο μας, στις 27 Ιουνίου 2018 και εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη, καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Νέστου, οι οποίοι έχουν  υποστεί ζημιές είτε σε οικιακό εξοπλισμό είτε σε επιχειρηματικό  εξοπλισμό, όπως ενημερώσουν τηλεφωνικά (2591022210) ή προσέλθουν στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος κατά τις εργάσιμες ώρες και ημέρες,  προκειμένου  να υποβάλλουν δηλώσεις ζημιών εξοπλισμού. Η δήλωση πρέπει να συνοδεύεται από έγγραφο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας περί βεβαίωσης του συμβάντος».

Οι φωτογραφίες «μιλάνε» από μόνες τους:

 

Πηγή: kavalapost, proininews