Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νεότερα από το ναυάγιο στην Αδριατική!
Νεότερα από το ναυάγιο στην Αδριατική!

Νεότερα από το ναυάγιο στην Αδριατική!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την ναυτική τραγωδία με το Norman Atlantic, που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 10 ανθρώπους, ενώ ανησυχία υπάρχει για τη ζωή δεκάδων αγνοούμενων.

Αλαλούμ επικράτησε για αρκετές ώρες με την επίσημη καταγραφή των διασωθέντων, καθώς επίσης και με τη λίστα των επιβατών.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι νεκροί έφτασαν τους 10 και 427 άνθρωποι διασώθηκαν από το πλοίο, εκ των οποίων 56 μέλη του πληρώματος.

Ωστόσο, η Αθήνα νωρίτερα είχε δηλώσει ότι το αρμόδιο κέντρο της Ρώμης, το οποίο ανέλαβε την επιχείρηση, είχε ανακοινώσει τη διάσωση 432 ατόμων.

Το υπουργείο Ναυτιλίας από την πλευρά του ισχυρίζεται ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

Σύγχυση προκάλεσαν οι αντιφατικές πληροφορίες, γι’ αυτό και το υπουργείο Ναυτιλίας κάλεσε για τον εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ να δώσει επίσημη ενημέρωση για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο.

Το στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας ανέφερε ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου.

Ολοένα και πληθαίνουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων ότι είδαν ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά στα μάτια τους.

Οι ιταλικές αρχές συνέχισαν την έρευνα με ειδικό κλιμάκιο στο εσωτερικό του πλοίου, ενώ από κοινού με τις ελληνικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνες και στη θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου.

Παράλληλα, η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε να θέσει υπό κατάσχεση το πλοίο στο οποίο σημειώθηκε η πυρκαγιά, από την στιγμή που τρεις εισαγγελίες της περιοχής της Απουλίας (του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε) έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τα αίτια και τις συνέπειες του ναυαγίου.

Έπειτα από τις καταγγελίες των διασωθέντων για πλήρη απουσία του πληρώματος κατά τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, προκαλούνται σοβαρά ερωτήματα για την τραγωδία.

Οι αρχές καλούνται να εξακριβώσουν εάν λειτούργησαν, όπως όφειλαν, τα μέσα πυρόσβεσης και αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου.

Τέλος, θα πρέπει να απαντηθεί εάν και πως αντιμετώπισε το πλήρωμα την πυρκαγιά από την αρχή, καθώς αρκετοί τραυματίες υποστήριξαν ότι δεν σήμανε συναγερμός.