Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Νόστιμοι Ψαροκεφτέδες!
Νόστιμοι Ψαροκεφτέδες!

Νόστιμοι Ψαροκεφτέδες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

750 γρ. φιλέτο Μπακαλιάρου

Σχετική εικόνα6 φρέσκα Κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

3 κ.σ. Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

1 κ.γ. Άνηθος (ψιλοκομμένος)

1 ½ -2 τριμμένο Ψωμί (ανάλογα με τα υγρά)

Σχετική εικόνα1 Αυγό

1 κ.γ. Αλάτι

Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)

½ κ.γ. Κύμινο (τριμμένο)

Σχετική εικόναΕκτέλεση:

Αφαιρείτε (αν έχει) την πέτσα και τα κόκκαλα από τα φιλέτα, τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε σε μπολ μαζί με τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τον άνηθο.

Ανακατεύετε, αδειάζετε σε μίξερ χειρός και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν χοντροκομμένο μείγμα. Αδειάζετε πάλι στο μπολ και προσθέτετε το ψωμί (τόσο ώστε να σφίξουν), το αυγό και τα μπαχαρικά. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.

Τα βγάζετε και με βρεγμένα χέρια πλάθετε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αλευρώνετε. Σε βαθύ τηγάνι βάζετε λάδι (να καλύπτει τα κεφτεδάκια) και το ζεσταίνετε. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία (να κάψει), τηγανίζετε τα κεφτεδάκια λίγα λίγα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν και τα σερβίρετε ζεστά με φέτες λεμόνι.

Καλή σας όρεξη!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ