Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Εκτός της διαδρομής η Καβάλα!
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Εκτός της διαδρομής η Καβάλα!

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ: Εκτός της διαδρομής η Καβάλα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Το μαγικό και ταυτόχρονα μακρινό ταξίδι για την Πιόνγκτσανγκ (PyeongChang) ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, με την τελετή αφής να διεξάγεται σήμερα στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρά τον βροχερό καιρό, η τελετή διεξήχθη κανονικά με την πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου να επιτελεί και πάλι με άψογο τρόπο τα καθήκοντά της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπιου Παυλόπουλου αλλά και του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

 Επιβλητικό ήταν το τελετουργικό του χορού, που εμπνεύστηκε  η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, με τις ιέρειες και τους χορευτές να κλέβουν την παράσταση, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες που σχεδίασε η Ελένη Κυριάκου.

Πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας Απόστολος Αγγέλης που μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον πρώην ποδοσφαιριστή Park Ji Sung που εκπροσώπησε την Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Πιόνγκτσανγκ. Το Ολυμπιακό Φως θα περάσει σήμερα από τον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Αρχαία Ήλιδα τα Καλάβρυτα και θα διανυκτερεύσει στην Πάτρα.

Η τελετή ξεκίνησε με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους αλλά και να παρελαύνουν κρατώντας τις σημαίες όλων χωρών που ανήκουν στην Ολυμπιακή οικογένεια. Την τελετή παρακολούθησαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, αλλά και οι εκπρόσωποι των Οργανωτικών Επιτροπών των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, PyeongChang 2018 Lee Hee beom, Tokyo 2020 Tsunekazu Takeda, Beijing 2022 Zaiqing Yu, Paris 2024 Denis Masseglia, Los Angeles 2028 Lawrence Probst III, σε μία κίνηση ενότητας και ομοψυχίας των λαών μέσω του Ολυμπιακού κινήματος.

Παρέστησαν επίσης, τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Anita de Frantz, Gunilla Lindberg, Ser Miang Ng, Guy Drut, Jean Christophe Rolland, Alex Gilady, Lambis Nikolaou, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.

Αίτηση για υποψηφιότητα στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «PyeongChang 2018» από τις 24/10 έως τις 31/10/2017.

Αναλυτικά η διαδρομή της λαμπαδηδρομίας.

  • 24 Οκτωβρίου: Αρχαία Ολυμπία (τελετή αφής), Πύργος, Αμαλιάδα, Αρχαία Ήλιδα, Καλάβρυτα, Πάτρα
  • 25 Οκτωβρίου: Πάτρα, γέφυρα Ρίου, Αντίρριο, Ναύπακτος, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Άρτα, Ιωάννινα
  • 26 Οκτωβρίου: Ιωάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά
  • 27 Οκτωβρίου: Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Γιαννιτσά, Τούμπα, Θεσσαλονίκη
  • 28 Οκτωβρίου: Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σιδηρόκαστρο, Σέρρες, Δράμα, Νάουσα
  • 29 Οκτωβρίου: Νάουσα, Βέροια, Κατερίνη, Λιτόχωρο, Λάρισα, Δελφοί
  • 30 Οκτωβρίου: Δελφοί, Αράχοβα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Ακρόπολη
  • 31 Οκτωβρίου: Ακρόπολη (αναχώρηση), Αθήνα, Παναθηναϊκό Στάδιο (παράδοση φλόγας)

Πηγή: chrysoupolinews.gr