Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΟΔΕΓ ΚΑΒΑΛΑΣ: Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στις Πρέσπες!
ΟΔΕΓ ΚΑΒΑΛΑΣ: Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στις Πρέσπες!

ΟΔΕΓ ΚΑΒΑΛΑΣ: Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η εκδρομή στις Πρέσπες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η προγραμματισμένη  εκδρομή του ΟΔΕΓ Καβάλας σε Δισπηλιό, Καστοριά, Πρέσπες και Έδεσσα.

Τα μέλη και οι φίλοι του Ομίλου είχαν την ευκαιρία με ξεναγό τον πρόεδρό του κ. Αντώνιο Κόντο, αρχαιολόγο – φιλόλογο, να περιηγηθούν αρχικά στον προϊστορικό οικισμό του Δισπηλιού ,στις σημαντικότερες βυζαντινές εκκλησίες και στο λαογραφικό μουσείο στην πόλη της Καστοριάς, όπου και διανυκτέρευσαν.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τη μικρή Πρέσπα και τα ερείπια του ναού του Αγίου Αχιλλείου καθώς και τη μεγάλη Πρέσπα φθάνοντας μέχρι το τελευταίο χωριό της ελληνικής επικράτειας, τους Ψαράδες.

Στη συνέχεια ,παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής , περνώντας από τη Φλώρινα και  με τελευταίο προορισμό την Έδεσσα με τους καταρράκτες της, έφθασαν νωρίς βράδυ στην Καβάλα.

Η πληρότητα συμμετοχής και η διάχυτη ικανοποίηση των συμμετεχόντων  όσον αφορά στην οργάνωση και ενημέρωση σε χώρους ιδιαίτερου ιστορικού ενδιαφέροντος αποτελεί ένα ακόμη εύσημο για το σύλλογο και τη δράση του.