Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Τα Χαριτωμένα Εκκλησάκια! (ΦΩΤΟ)
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Τα Χαριτωμένα Εκκλησάκια! (ΦΩΤΟ)
KODAK Digital Still Camera

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ: Τα Χαριτωμένα Εκκλησάκια! (ΦΩΤΟ)

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είναι από τις φορές που η τυχαία περιήγηση σε ανταμείβει με εικόνες που δεν έχεις συναντήσει ποτέ στη ζωή σου! Εικόνες που είτε είσαι βαθιά θρησκευόμενος είτε όχι σίγουρα δεν σε αφήνουν ασυγκίνητο.

Τα εκκλησάκια της Χαριτωμένης

Περήφανοι είναι οι κάτοικοι του μικρού ορεινού χωριού της Χαριτωμένης Δράμας για τα πετρόχτιστα χειροποίητα εκκλησάκια που αποτελούν πλέον το σήμα κατατεθέν του χωριού τους. Οι δημιουργοί του σκηνικού, τα αδέλφια Βασίλης και Κώστας, ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2016 να υλοποιούν το όραμά τους. Να σκαλίζουν στις πέτρες του βουνού με το καλέμι και τη βαριά τις προσωπογραφίες όλων των αγίων, να χτίζουν καμπαναριά και μεταμορφώνουν το άγριο τοπίο σε ένα σύνολο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα.

Οι εργασίες συνεχίζονται με τους γνωστούς ήρεμους ρυθμούς που επιβάλλει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα καθώς υπάρχουν ακόμη λίγα εκκλησάκια που πρέπει να ολοκληρωθούν.

Αν τύχει να επισκεφθείτε την περιοχή (σ.σ. λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά βρίσκεται και το σπήλαιο του Αγγίτη) κάντε μια στάση… Αξίζει να τα δείτε κι από κοντά!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε όλο το τεύχος 26 πατώντας εδώ