Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / Οι Εύζωνες… στον Βόρειο Πόλο!
Οι Εύζωνες… στον Βόρειο Πόλο!

Οι Εύζωνες… στον Βόρειο Πόλο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στον κόσμο, σίγουρα θα βρεις από κάτω κι έναν Έλληνα. Μόνο που στην περίπτωση του κ. Τάσου Λάππα και στον Βόρειο Αρκτικό κύκλο που ζει και εργάζεται δεν υπάρχουν πέτρες… μόνο πάγος και χιόνια! Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την καβαλιώτισσα φωτογράφο Δήμητρα Χατζηαδάμ να δώσει ελληνικό χρώμα στο… παγερό λευκό της καθημερινότητάς του.

Δήμητρα Χατζηαδάμ

«Είχα μάθει για τον μοναδικό Έλληνα που εργάζεται στο Βόρειο Αρκτικό κύκλο, τον κ. Τάσο Λάππα. Όλα ξεκίνησαν με τη πρόταση συνεργασίας μου πριν 3 μήνες, που αφορούσε τη τοποθέτηση μπάνερ πάνω στο όχημα του, με τις 6 στολές που φορούν οι άντρες της Προεδρικής φρουράς και την αφίσα. Οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες που έφταναν σε θερμοκρασία -45C δεν μας επέτρεπαν καμία ευελιξία στην επιλογή του υλικού παρουσίασης. Έτσι λοιπόν δρομολογήθηκε το υλικό και ακολούθησε η τοποθέτηση του. Ο Εύζωνας λοιπόν, σύμβολο Ελληνικό παγκόσμιας αναγνώρισης, προβάλλεται στην άλλη άκρη της γης για τον μοναδικό Έλληνα, αλλά και για κάθε Έλληνα όπου κι αν ζει.

Η Δήμητρα & οι Εύζωνες

Η Δήμητρα είναι διαπιστευμένη φωτογράφος από το 2010 μέχρι και σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο και στη Προεδρία της Δημοκρατίας. Ανέλαβε μια μεγάλη φωτογραφική παραγωγή από το 2013 μέχρι το 2016, με θέμα τον Εύζωνα. Είχε την αποκλειστική δυνατότητα να είναι η μοναδική φωτογράφος που είχε πρόσβαση στην καθημερινότητα του “εκλεκτού σώματος του Ελληνικού στρατού” αλλά και στη φωτογράφιση σημείων που δεν έχουν αντικρίσει το φως της δημοσιότητας. Ο σκοπός ήταν η παρουσίαση έκθεσης φωτογραφίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με ιδιαίτερο στόχο την ομογένεια. Η αρχή έγινε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και ακολούθησαν 13 εκθέσεις μέχρι τώρα σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Στάδιο «ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ», Ηγουμενίτσα, Γαλάτσι, Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ, Χανιά, Ξάνθη, Βαρσοβία, Ρέθυμνο και Μεσολλόγγι.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ