Αρχική Σελίδα / Υγεία / ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Εθελοντές δότες μυελού των οστών!
ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Εθελοντές δότες μυελού των οστών!

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Εθελοντές δότες μυελού των οστών!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Εδώ και 3 χρόνια το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας που αποτελείται από 52 φορείς της πόλης μας αποδέχτηκε την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου και σε συνεργασία με τον Ελληνικό  Ερυθρό  Σταυρό του Παραρτήματος Δράμας, το Σύλλογο Καρκινοπαθών και το τοπικό Παράρτημα «ΛΑΜΨΗ», στα πλαίσια της «ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ» ενημερώνει τους επισκέπτες για την δωρεά μυελού των οστών ώστε όσοι επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, με την λήψη στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) και την συμπλήρωση ενός εντύπου με τα στοιχεία τους.

Το υλικό  μας αποστέλλεται κάθε χρόνο από το ίδρυμα «ΕΛΠΙΔΑ- Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη»  και το χρησιμοποιούμε κατά την διάρκεια της ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ αλλά και όλο τον χρόνο σε διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις στην πόλη μας.

Η αφορμή για την πραγματοποίηση αυτού του εγχειρήματος ήταν μια ενημέρωση από εκπροσώπους του ιδρύματος αλλά και η ευαισθητοποίηση του Ιατρικού μας συλλόγου σε θέματα μεταμόσχευσης. Γνωρίζοντας  τις ανάγκες  των  παιδιών που νοσούν  και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση σε σχέση με τον εξαιρετικά μικρό αριθμό των  καταχωρημένων  Ελλήνων  εθελοντών  θεωρήσαμε χρέος μας να συνδράμουμε. Αρχικά μέσω της  ενημέρωσης των πολιτών και επισκεπτών της πόλης μας και φυσικά με την  προτροπή να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών

Έτσι καταφέραμε να συλλέξουμε και να αποστείλουμε περίπου 1100 δείγματα από την ευρύτερη περιοχή μας και συνεχίζουμε  διότι γνωρίζουμε ότι η αναζήτηση δοτών ανάμεσα σε άτομα με κοινή καταγωγή όπως εμείς, είναι αποτελεσματικότερη λόγω γενετικών ομοιοτήτων. Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη αύξησης των Ελλήνων δοτών προς όφελος των παιδιών μας  αλλά και για την ουσιαστικότερη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή προσπάθεια.

Ακολουθούμε και συμμετέχουμε στην προτροπή του Ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ» για συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς, ώστε να πραγματοποιηθεί ο στόχος του ογκολογικού τμήματος και του κέντρου μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Αγίας Σοφίας και του ιδρύματος «ΕΛΠΙΔΑ», ώστε να δημιουργηθεί μία τράπεζα με τουλάχιστον 60.000 Έλληνες εθελοντές δότες.