Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Ελλάδα / ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Όλο το Πρόγραμμα και οι δράσεις!
ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Όλο το Πρόγραμμα και οι δράσεις!

ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ: Όλο το Πρόγραμμα και οι δράσεις!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Κλικ για μεγέθυνσηΣτο πλαίσιο της Ονειρούπολης 2018-29 στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 27-11, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, δηλώνει: «Η Ονειρούπολη ανοίγει για 15η χρονιά τις πύλες της και όπως κάθε χρόνο, μας ταξιδεύει στη μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από παραμυθένιες διαδρομές και εκπλήξεις που γεμίζουν χαμόγελα την κάθε της γωνιά. Πρόκειται για μια επετειακή Ονειρούπολη που επιβεβαιώνει ότι είναι ο μεγαλύτερος θεσμός.

Η Ονειρούπολη Δράμας ιδρύθηκε το 2004 και δεκαπέντε συνεχόμενα Χριστούγεννα φιλοξενούμε στο ομορφότερο και πιο παραμυθένιο, χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας, χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάνοντας τη Δράμα πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!

Στο πλαίσιο αυτό αναπτύξαμε τη φιλοσοφία της, εξελίξαμε, αναμορφώσαμε και δημιουργήσαμε μια νέα πολιτιστική εμπειρία κερδίζοντας θεαματικά, το ενδιαφέρον όλων, αποδεικνύοντας ότι τα Χριστούγεννα είναι η Ονειρούπολη Δράμας. Απολαύστε και διασκεδάστε με ένα πλούσιο πρόγραμμα με αγαπημένους καλλιτέχνες, πολλαπλές δράσεις, παιχνίδια, εργαστήρια, εκδηλώσεις, συναυλίες και πολλές καινοτομίες και εκπλήξεις που απλώνουν σε παιδιά, νέους και ενήλικες το χαμόγελο και την ευτυχία. Εφοδιαστείτε με την καλύτερη διάθεση, περιπλανηθείτε ανάμεσα σε ξωτικά και νεράιδες, απολαύστε γεύσεις, ήχους και χρώματα, αφήστε τον εαυτό σας να παρασυρθεί σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνούμε τη δράση του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας που φέτος είναι αφιερωμένη στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Δράμας, στηρίζοντας την μεγάλη προσπάθεια όλων των ανθρώπων στον καθημερινό αγώνα που δίνουν. Η Ελπίδα του Δάσους των Ευχών και της Ελπίδας θα συναντήσει την Ελπίδα του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο με Πρόεδρο την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και μαζί θα γίνουν μια τεράστια αγκαλιά για όλα τα παιδιά χαρίζοντας χαμόγελα στα πρόσωπα τους και σε όλους εμάς δύναμη να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ενισχύοντας την έννοια του εθελοντισμού που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ονειρούπολης, αλλά και του ίδιου του Συλλόγου Καρκινοπαθών Δράμας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι εργάζονται για αυτή τη γιορτή, τους χορηγούς και εθελοντές, τους φορείς και τους συλλόγους που υποστηρίζουν το έργο μας, και φυσικά όλους τους Δραμινούς που αγκαλιάζουν με αγάπη και εμπιστοσύνη την Ονειρούπολη.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ, κ. Γιώργος Ψαρράς, παρουσίασε αναλυτικά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη φετινή Ονειρούπολη, αναφέρθηκε στην τελετή έναρξης, ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και επίσης τους φορείς και τους συλλόγους που θα παρουσιάσουν το πολιτιστικό και κοινωνικό τους έργο, ενώ τόνισε ότι η φετινή επετειακή Ονειρούπολη είναι αντάξια της ιστορίας αυτού του μεγάλου και σπουδαίου θεσμού.

Τρίτη 4/12/18

Ημέρα εορτής της Αγίας Βαρβάρας, πολιούχου της Δράμας.

11.00 Κεντρική σκηνή.
Το Λύκειο Ελληνίδων Δράμας προσφέρει το παραδοσιακό έδεσμα «Βαρβάρα» σε όλους τους επισκέπτες της.

12.00-14.00 Κεντρική σκηνή.
Clown Christmas Show: «Κάλαντα και γλυκά από τους μικρούς ζαχαροπλάστες». Αστεία, μαγικά, χορός, παντομίμες από τους κλόουν της ομάδας «Πολυθέαμα Κρόκο & Λίνο».

17.00 Κεντρική σκηνή.
«Οι φωνές της Δράμας». Οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Δράμας, τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», παρουσιάζουν μια μικρή θεατρική παράσταση προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας.

18.00 Κεντρική σκηνή.
Η Ελευθερία Ελευθερίου θα μας «Ταξιδέψει στη βροχή» μέσα από μια μουσική «Διαδρομή» που υπόσχεται να μας ξεσηκώσει.

Τετάρτη 5/12/18

8.30 – 13.30 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά.
Οι κυρίες από τα ΚΑΠΗ του νομικού προσώπου του Δήμου Δράμας, λένε παραμύθια με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, στα παιδιά που επισκέπτονται το σπιτάκι παραμυθιού.

19.00 – 19.30 Κεντρική σκηνή.
Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φτελιάς. Η παράδοση της Θράκης συναντά την «Ονειρούπολη».

20.00 – 20.30 Κεντρική σκηνή.
Ο Σύλλογος Λημνίων Ν. Καβάλας θα παρουσιάσει χορούς της Λήμνου.

Πέμπτη 6/12/18

19.30 Κεντρική σκηνή.
Hip- Hop live με τον Norme και την Ιωάννα Παυλίδου.

Παρασκευή 7/12/18

Τελετή έναρξης

Παραμύθια, παιχνίδια και τραγούδια στο «Σπιτάκι του Παραμυθιού» για τους μικρούς μας φίλους
Γνωρίζω την Κύπρο. Κεράσματα με παραδοσιακές νοστιμιές και ποτά στο περίπτερο της Κύπρου

Με καλή διάθεση, όρεξη και πολύ χιούμορ ο Κώστας Μαρτάκης έρχεται στο χωριό του Άη Βασίλη για να κάνει την ανατροπή με «Δύο φωτιές» χωρίς όρια και «Σύνορα».

Σάββατο 8/12/18

11.00-11.30 Κεντρική σκηνή.
Χριστουγεννιάτικα και κλασικά τραγούδια από τη χορωδία του Φυσιολατρικού Ομίλου Καρδίτσας.

12.00-13.00 Κεντρική σκηνή.
Παρουσίαση παραδοσιακών χορών Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου και Νησιών από τα ΚΑΠΗ Δήμου Νεάπολης Συκεών.

13.30-14.00 Κεντρική σκηνή.
Κλασικά και παραδοσιακά τραγούδια της εορταστικής περιόδου του Δωδεκαημέρου από την παιδική χορωδία του Ωδείου «Θρακία Μούσα» Διδυμοτείχου.

14.00-14.30 Κεντρική σκηνή.
Η παραδοσιακή ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου, Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει χορούς της Μακεδονίας.

15.00-17.00 Κεντρική σκηνή.
Οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Δράμας ενωμένοι σε μια φιλότιμη προσπάθεια για την ανάδειξη των εθίμων του Δωδεκαημέρου. «Χριστός γεννέθεν – αληθέως εγεννέθεν». Μέρος Α’, Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Σιταγρών, Πολιτιστικός Σύλλογος Διποτάμων «Άγιος Νικόλαος», Πολιτιστικός Σύλλογος Φτελιάς, Ένωση Χορευτών Δράμας «Πυρρίχιος», Σύλλογος Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί», Ποντιακός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Κάρς», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Λέσχη Ποντίων Δράμας», Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κουδουνίων.

17.30-18.00 Κεντρική σκηνή.
Η χορωδία Ενηλίκων Φιλοπροόδου Επιμορφωτικού Συλλόγου Καλής θα παρουσιάσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες και παραδοσιακά τραγούδια.

18.00-18.30 Κεντρική σκηνή.
Ο Αιμοδοτικός – Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κεραμωτής «Ο Νέστος», θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη.

18.00-21.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά.
Παρουσίαση παιδικού παραμυθιού από τη συγγραφέα κα Όλγα Κουτμηρίδου Μεταξά με τίτλο «Η κυρία τσαγερό».

18.30-19.00 Κεντρική σκηνή.
Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της Θράκης.

19.00-19.30 Κεντρική σκηνή.
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Θρακιωτών Νεροφράκτη θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη.

19.30-20.00 Κεντρική σκηνή.
Ο Σύλλογος Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου θα παρουσιάσει χορούς από τη Θράκη.

20.00 Κεντρική σκηνή.
Ποντιακή μουσική βραδιά με τον Νίκο Αφεντούλη (φωνή) και τον Γιώργο Αυγητίδη (λύρα).

Κυριακή 9/12/18

10.00 – 13.00 Άγαλμα Νίκης, Δημοτικό Ωδείο, Νέο Δημαρχείο. 12ος Αγώνας Δρόμου «Βαλδίρκεια» 2018.

Αγώνας δρόμου προς τιμή του αείμνηστου Δραμινού αθλητή Νίκου Βαλδίρκα. Με δύο διαφορετικές διαδρομές, για τους ενήλικες 10 & 5 χιλιομέτρων, για τα παιδιά 1.000 μέτρων (παιδιά δημοτικού) και αγώνας ΑμεΑ, 400 μέτρων. Διοργάνωση : Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας «Drama Runners» σε συνεργασία με την ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας, το Δήμο Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης μας, ΣΚΑ Δράμας, Πολυνίκη Δράμας, Α.Ο.Δράμας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Παραμύθια, παιχνίδια και τραγούδια στο «Σπιτάκι του Παραμυθιού» για τους μικρούς μας φίλους. Γνωρίζω την Κύπρο. Κεράσματα με παραδοσιακές νοστιμιές και ποτά στο περίπτερο της Κύπρου

10.00-12.00 Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά.
Παρουσίαση παιδικού παραμυθιού από τη συγγραφέα κα Όλγα Κουτμηρίδου Μεταξά με τίτλο «Η κυρία τσαγερό».

11.00 – 12.00 Κεντρική σκηνή.
Τα κέντρα Μπαλέτου «Pirouette» Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα, παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικες χορογραφίες κλασικού και μοντέρνου χορού. Μέρος Α’

12.00 – 13.00 Κεντρική σκηνή.
Παραμυθένιοι χοροί από τις σχολές χορού Έλενας Αγγέλοβα – Καλφοπούλου και Λαμπρινής Καλφοπούλου, από τη Δράμα και τη Χωριστή.

13.00-14.00 Κεντρική σκηνή.
Εκπαιδευτήρια Ελληνικής Παράδοσης «Της μεγάλης γης» χοροί και τραγούδια της Θράκης.

14.00 – 18.00 Κεντρική σκηνή.
Οι Ποντιακοί Σύλλογοι του Ν. Δράμας ενωμένοι σε μια φιλότιμη προσπάθεια για την ανάδειξη των εθίμων του Δωδεκαημέρου. «Χριστός γεννέθεν – αληθέως εγεννέθεν». Μέρος Β’
Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αργυρούπολης «Η Αναγέννηση», Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου «Άγιος Παντελεήμων», Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Πρασινάδας «Οι Ακρίτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιφύτου, Σύλλογος Ποντίων Σκαλωτής «Ακρίτες», Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδερού – Δενδράκια «Η Ρωμανία», Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Μυλοποτάμου.

18.30 – 19.00 Κεντρική σκηνή.
Χορωδία Φωτολίβους Δ. Προσοτσάνης.

19.00 – 19.30 Κεντρική σκηνή.
Χορωδία και χορευτικό παιδικό τμήμα του Συλλόγου Εβριτών Ν. Δράμας.

19.30 – 20.30 Κεντρική σκηνή.
Το γυμναστήριο «SV Τraining» θα παρουσιάσει Zumba & Cross training.

Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ν. Δράμας 2018 από τον «Σκακιστικό Όμιλο Δράμας». Συμμετοχή ελεύθερη για όλους. Ημέρες αγώνων: 28/29/30 Δεκεμβρίου 2018 και 2/3/4/5 Ιανουαρίου 2019& ώρες 17.00 έως 21.00. Καθημερινά, ένας αγώνας, 3 ωρών περίπου.


Αίθουσα Ελευθερία.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 έως Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 18.00-21.00. «Δραμινή διασταύρωση με χρώμα». Δραμινοί ζωγράφοι εκθέτουν τα έργα τους. Έκθεση 7Δραμινών ζωγράφων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Κυριών Δράμας, Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελακίων και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δράμας Πανοράματος. Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00.


Κεντρική Είσοδος «Ονειρούπολης».

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00. Μια ακόμη πρώτη Δευτέρα του μήνα πλησιάζει και προσθέτει ένα ακόμη #holisteRUN στο δρομικό μας καλεντάρι. Μπορεί να μην είναι αγώνας, μπορεί να μην δίνουμε έπαθλα και βραβεία, μπορεί να μην έχουμε βάθρα αλλά πάντα φροντίζουμε να έχουμε δύο εύκολες κυκλικές διαδρομές 5χλμ. ή 10χλμ. για να μπορέσετε να απολαύσετε το νυχτερινό σας τρέξιμο, όποια και αν επιλέξετε.

Δεκέμβρης με χαμηλές θερμοκρασίες, με «Ονειρούπολη», με γιορτές και… όπως κάθε χρόνο μέσω του #holisteRUN βοηθάμε. Φέτος μια οικογένεια, θέλει τη βοήθειά μας και συγκεκριμένα το 4ων μηνών βρέφος τους μάς έχει ανάγκη. Μετά από 2 χειρουργικές επεμβάσεις από τις πρώτες ημέρες της ζωής του, ετοιμάζεται για την 3η του. Η οικονομική ενίσχυση είναι το λιγότερο που μπορούμε να παρέχουμε. Δεν έχουμε συγκεκριμένο ποσό, βοηθάμε με όποιο ποσό μπορούμε λίγο πριν την εκκίνηση της 55ης διαδρομής μας. Δεν χρειάζεται να τρέξεις για να βοηθήσεις!


2ο City Walks.

O Πολιτιστικός Σύλλογος Art’n Roll πραγματοποιεί το 2ο City Walks. Πρόκειται για διαφορετικές διαδρομές, περίπατοι σε σημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στις 14.00 πρώτη διαδρομή, τόπος συνάντησης στον προαύλιο χώρο του ΙΚΑ Δράμας σε συνεργασία με την Eφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας Μακεδονικός Τάφος και Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στις 14.00 δεύτερη διαδρομή τόπος συνάντησης οδός Βενιζέλου. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο artnrolldrama@gmail.com


Πλατεία Αρκαδικού.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018& ώρα 18.00. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος, ο Τραπεζούντιος» διοργανώνει χριστουγεννιάτικη γιορτή στην πλατεία του Αρκαδικού.


Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» παρουσιάζει Θεατρικό μονόπρακτο στην ποντιακή διάλεκτο από την κα Γιούλη Γεωργιάδου, με τίτλο «Εύκαιρα και τιναμένα» και τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου Ποντίων Καυκάσου Καλαμαριάς «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».


Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 & ώρα 10.00 έως 21.00 και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 & ώρα 9.00 έως 14.00, ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας διοργανώνει τους 21ους κολυμβητικούς αγώνες Αγίας Βαρβάρας, κατηγοριών 9 έως 12 ετών με συλλόγους από Ελλάδα και Βουλγαρία..


Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018& ώρα 20.00 το Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, ο Δήμος Δράμας, η Δ.Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Δύο γυμνά άσπρα χέρια». Είναι θεατρικός μονόλογος, ένας ύμνος στη μητρότητα και την τέχνη. Ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, διανθισμένο με τραγούδια a capella, που ερμηνεύει μοναδικά η Μελίνα Μποτέλλη. Ένας ύμνος στους καλλιτέχνες της κλασικής μουσικής. Κείμενο και σκηνοθεσία της Μελίνας Μποτέλλη.


Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου.

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018& ώρα 19.00 έως 21.00 ο Ποντιακός Σύλλογος Μαυροβάτου «Το Καρς» διοργανώνει την 3η Χορωδιακή συνάντηση παραδοσιακής μουσικής του Ποντιακού Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς». Λαμβάνουν μέρος οι χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυροβάτου «Το Καρς», η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών, η Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης και η Χορωδία Αλεξανδρούπολης «Οι φωνές της Θράκης».


Κέντρο Νεότητας «Γ. Παρασίδης»
(Παλιό Δημαρχείο).

1ος Όροφος. Αίθουσα Τέχνης. Έκθεση: «Παράθυρο στην τέχνη».
Οι μαθητές των εργαστηρίων ζωγραφικής και κοσμήματος του Κέντρου Νεότητας «Γεώργιος Παρασίδης» του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Δράμας, με όχημα την τέχνη και επιβάτες τη δημιουργία και τον πολιτισμό, παρουσιάζουν τα προσωπικά τους έργα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 30χρονης πορείας του Κέντρου Νεότητας στην πόλη μας.
Από Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 έως και Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 10.00 έως 13.00 και 18.00 έως 21.00. Σαββατοκύριακο 15 και 16 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 18.00 έως 21.00 με ραντεβού στο τηλέφωνο 6943472830,καΔέσποιναΠαρασίδου.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00


Το Σπιτάκι του Παραμυθιού και του Σινεμά.

Από Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 έως Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018, ο ΚΟΤ και ο Σύλλογος Κυπρίων Νομού Δράμας διαβάζει κυπριακά παραμύθια.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 παρουσίαση βιβλίου του Ιωάννη Κων. Αμαραντίδη με τίτλο «Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ’Ερζερουμή» (μια αληθινή ιστορία) , διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης». Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος.
Νίκος Αφεντούλης (Λύρα-τραγούδι) και Γιάννης Αφεντούλης (νταούλι)..


Ωδείο Δράμας.

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρκαδικού «Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος» παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση «Η ζωή κυλάει μα τα τραγούδια μένουν».


Παλιό Δημαρχείο Δράμας στον 2ο όροφο.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 ώρες & 9.30 έως 12.30 και Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 9.30 έως 12.30 το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Δράση» σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας πραγματοποιεί βιωματικά εργαστήρια σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε χαρούμενο και εορταστικό κλίμα! Τα σχολεία που συμμετέχουν είναι, το Δημοτικό Σχολείο Πετρούσας, το 11ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το 1o ΓΕΛ Δράμας και το 1o ΕΠΑΛ Δράμας.

Αίθουσα Μελίνα.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 έως Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 10.00 έως 14.00 & 17.00 έως 21.00 η Μέριμνα Ποντίων Κυριών και ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, διοργανώνουν έκθεση Εικαστικού Κοσμήματος της Λίνας Παπαδοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου &ώρα 19.30.


Αίθουσα Ελευθερία.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου έως Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου & ώρα 18.00 έως 22.00 ο Σύλλογος Ποντίων «Ακρίτες Νέας Κρώμνης» παρουσιάζουν έκθεση ζωγραφικής και διακόσμησης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 ώρα 19.00.


Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού.

Έναρξη χειμερινής περιόδου την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018.

Grand Opening Falakro την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2018 έως Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018.


Πλατεία Αη Βασίλη.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 η ομάδα των Antibullying Ambassadors που αποτελείται από εφήβους μαθητές της Δράμας, λαμβάνει μέρος στην Ονειρούπολη με υπαίθρια παιχνίδια. Τα παιχνίδια τους είναι χαρούμενα και αρέσουν πολύ σε όποιον συμμετέχει. Σκοπός τους είναι να βοηθήσουν να αντιληφθεί το πλατύ κοινό πως όλοι οι άνθρωποι έχουμε πολλά κοινά σημεία μεταξύ μας και συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να καταφεύγει κάνεις στο bullying.


Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Δήμου Δράμας.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 η Ένωση Κυριών Δράμας παρουσιάζει χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της χορωδίας της Ε.Κ.Δ. Την εκδήλωση θα συνοδεύσει η σοπράνο, Παναγιώτα Ασημάκη.


Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης»

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018& ώρες 10.00 έως 14.00 ο Α.Σ ΓΑΙΑ Δράμας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο τουρνουά πετοσφαίρισης με συλλόγους από όλη την Περιφέρεια Α.Μ.Θ.


Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 έως 19.00 ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαυροβάτου «Εξ Αργυρουπόλεως και Καρς» θα παρουσιάσει το Ιερόν Δωδεκαήμερο.


Κέντρο Ενημέρωσης

Είσοδος «Ονειρούπολης» (δίπλα στο Κέντρο Ενημέρωσης) από Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 έως Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 17.00 έως 21.00 θα σας υποδέχονται οι καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Δράμας, τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», (Α’ εξάμηνο) του Δημοσίου ΙΕΚ Δράμας προκειμένου να σας ταξιδέψουν στις κρυμμένες ομορφιές του Νομού μας με τριήμερες ταξιδιωτικές προτάσεις.


1ο ΕΠΑ.Λ. Δράμας.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 11.00 οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑ.Λ. Δράμας συμμετέχουν στην 15η Ονειρούπολη, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να συμβάλουν στην προσπάθεια ανακούφισης αναξιοπαθούντων συμπολιτών του δήμου μας.
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας θα λάβει χώρα εορταστική εκδήλωση στη σχολική μονάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραδοθούν στην αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – από το περίσσευμα της αγάπης μας – θα συλλέξουμε.


Ξενοδοχείο Ξενία.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.00 και Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30 ο Αγωνιστικός Όμιλος Μπριτζ «ΑΣΤΕΡΑΣ» Δράμας, διοργανώνει διήμερο Πρωτάθλημα Ομάδων 4ηςβαθμίδας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Ονειρούπολη 2018-2019». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που διαθέτουν ενεργό δελτίο στην ΕΟΜ.


Αμφιθέατρο μουσικού Σχολείου Δράμας.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 το Μουσικό Σχολειό Δράμας σας καλεί στη χριστουγεννιάτική του εκδήλωση.


Σπιτάκι Ένωσης Κυριών Δράμας.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00 μουσική εκδήλωση «Η Έφη Ζάννη και οι φίλοι της». Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, μουσική εκδήλωση με τη σοπράνο Παναγιώτα Ασημάκη. Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00, μουσική εκδήλωση με 6 συγκροτήματα της σχολής ModernMusicAcademy. Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, μουσική εκδήλωση από τη χορωδία της Ένωσης Κυριών Δράμας. Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, εκδήλωση με τον παρουσιαστή και συγγραφέα Ευτύχη Μπλέτσα.


Αμφιθέατρο Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, τα Κέντρα Μπαλέτου Pirouette Έλενα και Κωνσταντίνα Νότα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ του θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Δράμας, παρουσιάζουν το φιλανθρωπικό γκαλά χορού με τίτλο: «Πιστεύεις στα θαύματα; …Πιστεύω στην Αγάπη».


Αίθουσα πολλαπλών Χρήσεων Δήμου Δράμας.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00, τα μέλη της χορωδίας του ΚΑΠΗ Δράμας (Ν.Π.Δ.Δράμας) παρουσιάζουν ένα νοσταλγικό πρόγραμμα από άλλες εποχές.


Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης».

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00 έως 20.30 η Ρυθμική Γυμναστική Δράμας παρουσιάζει Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση.


Αμφιθέατρο Νομαρχίας.

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 & ώρες 18.00 έως 20.30 η παιδική θεατρική ομάδα από το καλλιτεχνικό «Εργαστήρι Ονείρων» του φιλανθρωπικού σωματείου Χωριστής «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» παρουσιάζει το παραμύθι «Η Χώρα Με τους Παράξενους Ανθρώπους» του κ. Νικόλα Ανδρικόπουλου, περνώντας το μήνυμα ότι ο κόσμος είναι πολύχρωμος με διαφορετικούς ανθρώπους γι’ αυτό είναι όμορφος.


Στρατολογία.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018& ώρες 11.00 έως 13.00, το Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» Ε.Ψ.Υ.Κ.Α θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες μεταμορφώσεις σε μικρούς και μεγάλους. Η δράση θα περιλαμβάνει χειροτεχνίες καθώς και Face Painting.


Πλατεία Καλλιφύτου.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019 στις 11.30, οι Μωμόγεροι Καλλιφύτου χορεύουν και ζωντανεύουν το πανάρχαιο ποντιακό δρώμενο. Ακολουθεί ποντιακό γλέντι με άφθονο κρασί, παναμένονσορβά και πιροσκία από τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Καλλιφύτου.


Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Κραχτίδης».

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019& ώρες 17.00 έως 21.00, το «Σωματείο Βετεράνοι Χειροσφαίρισης Δράμας» διοργανώνει φιλικούς αγώνες χειροσφαίρισης με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μεταξύ αντίστοιχων σωματείων-ομάδων βετεράνων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο της «Ονειρούπολης».


«Ονειρούπολη».

Μια ακόμη αγαπημένη και καθημερινή δράση της «Ονειρούπολης». O Pianco Monde Δράμα 1986 είναι ένα μοναδικό αθλητικό πάρκο χειροσφαίρισης και κινητικών δεξιοτήτων για παιδιά ηλικίας 4-17 χρόνων. Όλες οι δράσεις συνδυάζουν ψυχαγωγία και αθλητισμό.
Διάρκεια: κάθε μέρα
Ώρες: ωράριο «Ονειρούπολης»


Διάφορες δράσεις στην «Ονειρούπολη» πραγματοποιεί το ΔΙΕΚ Δράμας.

Η Δράμα είναι ξακουστή για τις παραδόσεις της, ειδικά την περίοδο ανάμεσα στην παραμονή των Χριστουγέννων και στην ημέρα των Θεοφανίων. Οι «Μωμόγεροι», τα «Μπαμπούγερα», οι «Αράπηδες» και η «Μπάμπω» είναι μερικές από τις αρχαιότερες παραδόσεις που τα ίχνη τους χάνονται μέσα στο χρόνο. Η Δράμα κρατά ζωντανή την ιστορία, αναβιώνοντας τα έθιμα κάθε χρόνο. Στα χωριά της Καλλιφύτου, Βώλακα, Πετρούσας, Καλής Βρύσης, Ξηροποτάμου, Πύργων, Παγονερίου και Μοναστηρακίου μπορείτε να ξαναζήσετε τα μοναδικά έθιμα στις 6-7 και 8 Ιανουαρίου.