Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Αθλητικά / Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος & το Τένις σε αμαξίδιο!
Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος & το Τένις σε αμαξίδιο!

Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος & το Τένις σε αμαξίδιο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Πολλές φορές, οι δυσκολίες της καθημερινότητας είναι ικανές να μας απογοητεύσουν σε τέτοιο βαθμό που να ξεχάσουμε να… ζούμε! Παράδειγμα προς μίμηση ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος που κατάφερε να μετατρέψει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στο μυαλό των περισσοτέρων, σε κινητήριο δύναμη για να ασχοληθεί με τον αθλητισμό στο ανώτερο επίπεδο!

Για την ιστορία…

Ο Χριστόδουλος, 39 ετών σήμερα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Καβάλας. Από μικρός ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, όμως στα 14 του χρόνια είχε την «ατυχία» να μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, συνέπεια της πολυομελίτιδας από την οποία έπασχε. Από τότε όμως και μετά δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε κανονικά τη ζωή του, ενσωματώνοντας φυσικά μέσα στις πολλές δραστηριότητές του και τον αθλητισμό, που τον ακολουθεί μέχρι και σήμερα.

Από το μπάσκετ στο τένις

Η μεγάλη του αγάπη από μικρός ήταν το μπάσκετ οπότε το πρώτο άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το «μπάσκετ σε αμαξίδιο», όντας παίκτης στην τοπική ομάδας «Ίρις Καβάλας». Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο του μπάσκετ και με αρκετές συμμετοχές ακόμα και στην Εθνική ομάδα της χώρας μας, αποφάσισε να αλλάξει «στρατόπεδο» και να δοκιμάσει το «τένις σε αμαξίδιο». Τον κέρδισε αμέσως και με την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράσταση του προπονητή του, κ. Γιάννη Λημνιούδη, δεν άργησε να ασχοληθεί εντατικά και με πολλές βλέψεις για το μέλλον, ως αθλητής του Συλλόγου ΑμεΑ «Ηρόδικος». Με πολλές δυσκολίες στην αρχή, καθώς δεν είχε ούτε καν το απαραίτητο αμαξίδιο που χρειαζόταν για να μπορεί να προπονείται, πόσο μάλλον να λάβει μέρος και σε αγώνες. Όμως με υπομονή, πείσμα, τρέξιμο και αμέριστη βοήθεια από την πλευρά του προπονητή του, αλλά και πολλών άλλων ανθρώπων που τον βοήθησαν να αποκτήσει το «αναγκαίο» αμαξίδιο που χρειαζόταν, ξεκίνησε δυναμικά να λαμβάνει μέρος σε αγώνες αλλά και διάφορες «εκδηλώσεις», ώστε να κάνει γνωστό ένα άθλημα, που στη χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως η συμμετοχή του στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην πόλη της Καβάλας, επισφραγίστηκε με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης.

Άξιος πρεσβευτής του καβαλιώτικου αθλητισμού ή της καβαλιώτικης ψυχής καλύτερα!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ