Τελευταία Νέα
Home / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Πέννες με Μπολονέζ Χταποδιού!
Πέννες με Μπολονέζ Χταποδιού!

Πέννες με Μπολονέζ Χταποδιού!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5,00 από 5)
Loading...

Υλικά:

100 ml Ελαιόλαδο

1 κιλό Κιμά από Χταπόδι

2 μεγάλα Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

2 σκελίδες Σκόρδο (ψιλοκομμένες)

3 Καρότα (τριμμένα)

500 ml σάλτσα Ντομάτας

3 κ.σ. Τοματοπελτέ

1 ποτήρι Λευκό Κρασί

Αλάτι

Ζάχαρη (λίγη)

10 κόκκους Μαύρο Πιπέρι

3 φύλλα Δάφνης

1 ξύλο Κανέλας

½ κ.γ. Θυμάρι

2 πακέτα Πέννες ή κάποιο άλλο παραδοσιακό ζυμαρικό.

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει προσθέτουμε τον κιμά του χταποδιού και τον σωτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του. Βάζουμε το σκόρδο και τα καρότα και τα σωτάρουμε ελαφρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τη σάλτσα και τα μπαχαρικά και το αφήνουμε να βράσει 30-40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύουμε συχνά κι αν χρειαστεί προσθέτουμε υγρά (νερό).

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας με τις οδηγίες που γράφει πάνω στη συσκευασία τους.

Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 28 πατώντας εδώ