Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Χωρίς Κατηγοριοποίηση / ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ: Ελληνικής γλώσσας!
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ: Ελληνικής γλώσσας!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ: Ελληνικής γλώσσας!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες μετά την ημέρα που κανονικά τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Βουλή έδωσε το πράσινο φως στα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στην έκδοση απόφασης για την καθιέρωσή της και στην Ελλάδα!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας καθιερώθηκε να τιμάται στις 9 Φεβρουαρίου.

Το σχετικό άρθρο για την 9η Φεβρουαρίου ψηφίστηκε χθες ομόφωνα από τους βουλευτές, και έτσι μπήκε ένα τέλος σε μια υπόθεση που, σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, εκκρεμούσε από το 2014. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, άλλωστε, βρέθηκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς ενώ η ομογένεια στη Νάπολη της Ιταλίας τίμησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, στην Ελλάδα η υπόθεση μπλέχτηκε στα… γρανάζια της γραφειοκρατίας.

«Ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν μαζί μου, ακόμα και εκείνους που αμφισβήτησαν είτε τις προθέσεις της κυβέρνησης, είτε εμένα προσωπικά», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ. Από την πλευρά του ο Γιάννης Αμανατίδης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για μια αποσπασματική ενέργεια, «αλλά εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική στήριξης των ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό».