Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Παιδί - Εκπαίδευση / ΠΑΙΔΙ & ΣΧΟΛΕΙΟ: Σχολική λίστα!
ΠΑΙΔΙ & ΣΧΟΛΕΙΟ: Σχολική λίστα!

ΠΑΙΔΙ & ΣΧΟΛΕΙΟ: Σχολική λίστα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη είναι από τις πιο συναρπαστικές για κάθε μικρό μαθητή! Οι ίδιες μέρες μοιάζουν με μικρό οικονομικό «κραχ» για κάθε γονιό, που πρέπει να πληρώσει χαρτικά, σχολικά, τσάντες και να βάλει μπρος φροντιστήρια και δίδακτρα.

Η… περιβόητη σχολική λίστα

Κάθε δάσκαλος δίνει στα παιδιά, συνήθως την πρώτη μέρα, την σχολική λίστα που περιλαμβάνει τα είδη γραφής που θα χρειαστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αυτή η λίστα περιλαμβάνει το στυλ κασετίνας που θα χρειαστούν (βαρελάκι ή ορθογώνια γεμάτη κασετίνα), τα μολύβια, τις γόμες, τις ξύστρες και τα στυλό. Επίσης περιλαμβάνει το είδος των τετραδίων που θα χρειαστεί το παιδί. Επιπλέον όμως τα παιδιά θα χρειαστούν ντοσιέ με κρίκους, διαφάνειες, συνδετήρες, σελιδοδείκτες, γεωμετρικά όργανα και διαβήτη, κόλλες υγρές ή στικ και μία μολυβοθήκη.

 

Μικροί καλλιτέχνες

Η ζωγραφική και η χειροτεχνία αποτελούν για ένα παιδί αναπόσπαστο μέρος της διασκέδασης του στο σπίτι αλλά και κομμάτι της εκπαίδευσης του στο σχολείο. Γι’ αυτό και πρέπει να προμηθευτείτε τα κατάλληλα υλικά. Μπλοκ ζωγραφικής, μπλοκ ακουαρέλας, νερομπογιές, τέμπερες, πινέλα, ξυλομπογιές-κηρομπογιές, λαδοπαστέλ και μαρκαδόροι είναι κάποια από τα υλικά που θα χρειαστείτε, αφού ενημερωθείτε από το σχολείο ποια από όλα να επιλέξετε.

Επιπλέον σίγουρα θα χρειαστείτε πλαστελίνη, πηλό, ψαλίδι και άλλα υλικά χειροτεχνίας (χαρτόνια, γκοφρέ χαρτιά κλπ.).

Μικρές συμβουλές!

  • Αγοράστε 2-3 χαρτόνια και μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές ώστε να τα έχετε για μια ώρα ανάγκης! Πολλά παιδιά θυμούνται τελευταία στιγμή πως έχουν να παραδώσουν χειροτεχνία την επόμενη ημέρα.
  • Μη γεμίζετε την κασετίνα του παιδιού με όλα τα μολύβια και τα στυλό που αγοράσατε. Είναι είδη που χάνονται πολύ εύκολα και το πιθανότερο είναι ότι μέχρι τα μέσα της χρονιάς θα χρειαστεί να αγοράσετε νέα. Δύο μολύβια, δύο στυλό, μια γόμα και μια ξύστρα είναι αρκετά.
  • Μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε ετικέτες και αυτοκόλλητο για να ντύσετε τα βιβλία! Συνήθως οι δάσκαλοι ζητάνε αυστηρώς αυτοκόλλητο ντύσιμο και όχι πλαστικό περιτύλιγμα.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2018 πατώντας εδώ