Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Προορισμοί / Πασχαλινή απόδραση στο… Ζάντε!
Πασχαλινή απόδραση στο… Ζάντε!

Πασχαλινή απόδραση στο… Ζάντε!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Φέτος το Πάσχα πέφτει αργά και συνδυάζεται μάλιστα και με την αργία της Πρωτομαγιάς. Ιδανική ευκαιρία λοιπόν για μία λίγο πιο μακρινή απόδραση, στο νησί της Ζακύνθου, που θα σας δώσει έναν άλλο, πιο καλοκαιρινό αέρα, ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε τελικά να βουτήξετε στα νερά του.

Το έθιμο

Το Πάσχα στα Επτάνησα είναι μια άλλη υπόθεση. Ο συνδυασμός της ενετική κληρονομιάς με τη βαθιά θρησκευτική πίστη των ντόπιων, χαρακτηρίζουν τη ζακυνθινή κουλτούρα. Όλη τη Μεγάλη Βδομάδα θα ακούτε τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπούν μελαγχολικά, ενώ από τη Μεγάλη Πέμπτη ως το Μεγάλο Σάββατο θα κυριαρχεί μία κατανυκτική, ατμοσφαιρική σιωπή. Μη χάσετε τη λιτανεία του εσταυρωμένου Χριστού, να ξέρετε όμως πως τις εντυπώσεις θα κλέψει η περιφορά της εικόνας «Mater Dolorosa», η «Μητέρα των Παθών». Αποκορύφωμα όλων η ώρα της Ανάστασης. Όχι της πρώτης, αλλά της δεύτερης που πραγματοποιείται την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, με τους ήχους της χαρακτηριστικής ζακυνθινής εκκλησιαστικής μουσικής!

Τι θα δείτε

Η επίσκεψη στη Ζάκυνθο δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης χωρίς τον περίπατο στα σοκάκια γύρω από την πλατεία Σολωμού. Από εκεί στο Μουσείο Σολωμού και Κάλβου, στο Μεταβυζαντινό Μουσείο και κατευθείαν στην Μπόχαλη και το ενετικό κάστρο. Εάν έχετε χρόνο, διάθεση και αυτοκίνητο, μπορείτε να εξερευνήσετε τα περίχωρα της Ζακύνθου και να δείτε από κοντά το Ναυάγιο, τις Γαλάζιες Σπηλιές και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ