Αρχική Σελίδα / Πρόσωπα / Συνεντεύξεις / ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ: Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και υπερτοπικές προοπτικές!
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ: Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και υπερτοπικές προοπτικές!

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΜΑΚΗΣ: Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και υπερτοπικές προοπτικές!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και υπερτοπικές προοπτικές!

Όλοι οι συνδυασμοί που θα λάβουν μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου προσπαθούν να επιτύχουν την «ιδανική» ανανέωση, μέσα από «νέα» πρόσωπα που πέρα από το νεαρό της ηλικίας τους χαρακτηρίζονται από επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική πορεία. Αυτό ακριβώς φαίνεται να βρήκε ο «νυν» Περιφερειάρχης ΑΝΜΑΘ κ. Μέτιος, στο πρόσωπο του νεαρού Καβαλιώτη επιχειρηματία Παύλου Τσουμάκη.

Ο Παύλος, τελειώνοντας τις σπουδές του ως Μηχανολόγος Μηχανικός, συνδιοικεί τα τελευταία χρόνια την οικογενειακή βιομηχανία Φρειδερίκος Α.Ε.. Εκλέχθηκε πρόσφατα στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας και μάλιστα διατελεί πρόεδρος του Τμήματος Μεταποίησης. Γεμάτος επαγγελματικές εμπειρίες και με δεδομένη τη διάθεση να προσφέρει στα κοινά, δεν δίστασε να μας απαντήσει σε όσα τον ρωτήσαμε!

Κλασικό αλλά απαραίτητο σε αυτές τις περιπτώσεις το ερώτημα γιατί… Γιατί επιλέξατε λοιπόν να ασχοληθείτε με τον χώρο της αυτοδιοίκησης;

Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου θα πρέπει ως πολίτες να αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας ως προς την τόνωση της ανάπτυξης και της προόδου του τόπου μας. Θεωρώ ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο αναπτυξιακός πόλος και πόρος που μπορεί να διαμορφώσει την επόμενη ημέρα του τόπου μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό στον πολίτη.

Άλλο ένα γιατί… Γιατί με την παράταξη του «νυν» Περιφερειάρχη κ. Μέτιου;

Ο κύριος Μέτιος είναι ένας έμπειρος αυτοδιοικητικός ο οποίος πλαισιώνεται από μια πολύ ικανή ομάδα. Η εμπειρία του μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και πολύτιμους πόρους στους πολίτες. Επίσης, το βραχυπρόθεσμό αλλά και το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό του πλάνο είναι σωστά στοχευμένο και δομημένο. Έτσι είναι μεγάλη μου τιμή να έχω τη δυνατότητα να συνεισφέρω μαζί του σε αυτόν τον σκοπό.

Έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, συμμετοχή στον επιμελητηριακό θεσμό και αύριο Περιφερειακός Σύμβουλος. Προλαβαίνονται όλα;

Σίγουρα υπάρχουν στιγμές που η διαχείριση του χρόνου γίνεται ιδιαίτερα πιεστική, ωστόσο με τη σωστή οργάνωση και λειτουργώντας συλλογικά όλα είναι εφικτά.

Η Περιφέρειά μας μοιάζει «χωρισμένη στα δύο». Σε πολλά θέματα ισχύουν 2 μέτρα και 2 σταθμά. Πώς αυτό θα μπορούσε να αλλάξει;

Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε ενιαία περιφερειακή συνείδηση και υπερτοπικές προοπτικές. Ως εκ τούτου, η Περιφέρεια πρέπει να ακολουθήσει έναν ολιστικό αναπτυξιακό σχεδιασμό ο οποίος θα αναδεικνύει ένα συνεκτικό περιφερειακό προφίλ και ταυτόχρονα και τα επιμέρους ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής. Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε τακτικές και έργα που θα υπηρετούν τη λογική της οικονομίας κλίμακας ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και χρόνος διαδικασιών, και θα προσδίδουν παράλληλα υπεραξία στην εκάστοτε Περιφερειακή Ενότητα. Είναι επιτακτικές οι διαφορετικές αναπτυξιακές προσεγγίσεις της κάθε περιοχής, με γνώμονα πάντα την αλληλοσυμπληρωματικότητά τους, αλλά και οι διατομεακές στρατηγικές που θα στοχεύουν στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζονται στις Περιφερειακές Ενότητες με ενοποιημένο τρόπο.

Σύμφωνα με τη Eurostat είμαστε η φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας και η 11η φτωχότερη της Ευρώπης! Υπάρχει φως στο τούνελ;

Φυσικά και πιστεύω ότι υπάρχει φως και θέλω ως μηχανικός να συνεισφέρω στην «αποκατάσταση της βλάβης». Για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο χρειαζόμαστε ένα αναβαθμισμένο Περιφερειακό Συμβούλιο, στελεχωμένο από έμπειρα στελέχη που διαθέτουν γνώση και όρεξη και που μπορούν να διεκδικήσουν, να διαχειριστούν και να υλοποιήσουν αποτελεσματικά τα έργα και τις δράσεις που είναι απαραίτητες.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εκλογές!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ