Αρχική Σελίδα / Για τον Άνδρα / Ποιο μούσι σου ταιριάζει!
Ποιο μούσι σου ταιριάζει!

Ποιο μούσι σου ταιριάζει!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αν θέλεις να έχεις μούσι, θα πρέπει να είσαι συνεπής στη φροντίδα του, μην ξεχαστείς κι αρχίσεις να μοιάζεις με τους ZZ Top. Πριν αποφασίσεις αν θα ενταχθείς στους hipsters διάβασε ποιο μούσι σου ταιριάζει και πώς θα το φροντίσεις. Α, και τα γένια των τριών ημερών, όσο κι αν αρέσουν στις γυναίκες, είναι πια ντεμοντέ. Μην μένεις με αυτά λες και είσαι ναυαγός.

Δες λοιπόν ποιο μούσι σου ταιριάζει αν το  πρόσωπό σου είναι:

Μεγάλο ή πολύ μικρό

Χρειάζονται μικρό μήκος τρίχας. Στη πρώτη περίπτωση για να μη δείχνει το πρόσωπο ακόμα μεγαλύτερο και στη δεύτερη, για να μη κρυφτούν τα χαρακτηριστικά σου πίσω από τη γενειάδα σου.

Τετράγωνο

Έχεις έντονες γωνίες γι’ αυτό και χρειάζεσαι κάτι που δίνει έξτρα μήκος, όχι όμως και πλάτος. Τριμάρισε το μούσι σου στο πλάι και δώσε ένταση στο πηγούνι. Για να το δημιουργήσεις άφησε τα γένια σου να μεγαλώσουν μερικές μέρες και μετά ξεκίνα.

Στρογγυλό

Δεν έχει γωνίες οπότε δώσε ένταση στο κάτω μέρος και περιόρισε τον όγκο οπουδήποτε αλλού. Κούρεψε καλά τα μαλλιά σου και κάνε ένα βαθύ ξύρισμα στα πλάγια μέρη του προσώπου.

Οβάλ

Εδώ χρειάζεται να αυξήσεις τον όγκο του προσώπου σου στα πλαϊνά μέρη χωρίς να εντείνεις το μήκος στο κάτω μέρος του προσώπου όπου βρίσκεται το πηγούνι. Πώς θα το κάνεις; Άφησε τα γένια σου μια- δυο εβδομάδες και δώσε τους μετά ένα όμορφο, πειθαρχημένο σχήμα.

Πώς θα το φροντίζεις

  • Εάν το κάνεις για πρώτη φορά, ζήτα τη βοήθεια ενός επαγγελματία κομμωτή.
  • Μην περιποιείσαι το γένι σου όταν είναι βρεγμένο. Οι στεγνές τρίχες έχουν άλλο μήκος και σχήμα και έτσι μπορεί να μην κόψεις εκείνες που ξεφεύγουν ή να τις κόψεις πολύ κοντές.
  • Εξοπλίσου με: ένα καλό ξυράφι για το περίγραμμα της γενειάδας, μία αραιή τσατσάρα για να την στρώνεις, ένα ψαλιδάκι για τις τρίχες που πετάνε και μία ηλεκτρική μηχανή κουρέματος.
  • Πλένε το πρόσωπό σου και το γένι σου με ένα ουδέτερο σαπούνι ή καθαριστικό προσώπου. Μην ρίχνεις απλώς νερό το πρωί. Έτσι δεν θα νιώθεις φαγούρα!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 33 πατώντας εδώ