Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ: 18μήνες φυλάκιση με αναστολή!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ: 18μήνες φυλάκιση με αναστολή!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΣΕΠ: 18μήνες φυλάκιση με αναστολή!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε τη Δευτέρα το πρωί το Μονομελές Καβάλας στον πρόεδρο της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Καβάλας, η οποία ήταν γνωστή ως ΚΟΙΝΣΕΠ κι υφίστατο τα έτη 2013 και 2014. Ο πρόεδρος βρέθηκε ένοχος στις κατηγορίες α)υπεξαίρεσης μετά χρήσεως β)πλαστογραφία μετά χρήσεως. Η δίκη έγινε χωρίς την παρουσία του, χωρίς την εκπροσώπηση του από συνήγορο υπεράσπισης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρόεδρος υπεξαίρεσε ποσό 5.000 ευρώ το διάστημα 9 Γενάρη 2014 έως 27 Ιούνιου 2014. Τα χρήματα προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού. Αρχικά ο πρόεδρος υποσχέθηκε να τα επιστρέψει. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Τότε παραδέχθηκε την πράξη του παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Φέρεται να είχε δηλώσει ότι χρησιμοποίησε το ποσό για δικές του ανάγκες και υποχρεώσεις.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ της Καβάλας δημιουργήθηκε σύμφωνα με τη νέα τότε νομοθεσία, προκειμένου να συνεργαστεί κυρίως με το Δήμο Καβάλας. Να προσλάβει προσωπικό ώστε να αντιμετωπιστεί το οξυμένο πρόβλημα ανεργίας. Αυτή η διαδικασία λειτούργησε αρχικά αλλά στην πορεία (με αφορμή και το επίδικο περιστατικό) «αδυνάτισε». Σήμερα η ΚΟΙΝΣΕΠ έχει διαλυθεί. Στη δίκη της Δευτέρας κατέθεσαν μάρτυρες κατηγορίας δύο εργαζόμενες του ΚΟΙΝΣΕΠ και ο δημοτικός σύμβουλος (αντιδήμαρχος εκείνη την περίοδο) Χριστόδουλος Μιχαλάκης. Παράσταση πολιτικής αγωγής για λογαριασμό της ΚΟΙΝΣΕΠ δήλωσε δικηγόρος Καβάλας, το αίτημα αποζημίωσης του οποίου ικανοποιήθηκε από το δικαστήριο.

Χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ήταν η μέρα των πολιτικών υποθέσεων. Ξεχώρισε συζήτηση αγωγής δύο εργαζομένων της εταιρίας Selecta Hellas. Αν και ιδρυτικά μέλη του επιχειρησιακού σωματείου (που δημιούργησαν περισσότεροι από 20 συνάδελφοι τους) τώρα δεν το αναγνωρίζουν. Ζητούν να διαλυθεί. Οι θιγόμενοι που επιμένουν στο σωματείο, αφήνουν υπονοούμενα ότι η ενέργεια τους έχει αφετηρία την εργοδοσία. Η απόφαση επί της αγωγής θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα.

Πηγή: proininews