Αρχική Σελίδα / Τεχνολογία / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τι αλλάζει από τον Μάιο;
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τι αλλάζει από τον Μάιο;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: Τι αλλάζει από τον Μάιο;

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (5 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 5.00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ποιά θεωρούνται Προσωπικά Δεδομένα;

Όλες οι πληροφορίες που σχετίζονται με το άτομο ως ανθρώπινη οντότητα, όπως: το όνομα, η διεύθυνση κατοικίας, το επάγγελμα, η οικογενειακή κατάσταση, η ηλικία, ο αριθμός ταυτότητας, ο ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ, η IP διεύθυνση του ηλεκτρονικού υπολογιστή, οποιοσδήποτε κωδικός πρόσβασης κ.α.

Ποιά θεωρούνται Ευαίσθητα Προσωπικά Δεδομένα;

Τα δεδομένα που αφορούν στην φυλετική ή εθνική προέλευση, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι πληροφορίες σχετικά με το ιατρικό ιστορικό, την ερωτική ζωή και τις ποινικές διώξεις ή καταδίκες του ατόμου.

Τι είναι ο GDPR;

Είναι ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων που θα τεθεί σε ισχύ στις 25 Μαΐου 2018.

Ποιούς αφορά;

Κάθε επιχείρηση που δραστηριοποιείται εντός της ΕΕ και αποθηκεύει ή διαχειρίζεται προσωπικά δεδομένα εργαζομένων, πελατών, συνεργατών και άλλων φυσικών προσώπων.

Τι αλλαγές φέρνει;

Γίνεται υποχρεωτική η συμμόρφωση της επιχείρησης στις νέες απαιτήσεις. Διαφορετικά θα επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα (ύψους έως και 20 εκατομμυρίων ευρώ ή το 4% του συνολικού ετήσιου κύκλου εργασιών) και άλλες κυρώσεις.

Τι οφείλει να κάνει η επιχείρηση;

  1. Να προστατεύει τα δικαιώματα των ατόμων που της δίνουν τα δεδομένα τους
  2. Να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων αυτών
  3. Να ελέγξει εάν χρειάζεται έναν υπεύθυνο για την προστασία των δεδομένων

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε;

Στη RiverWeb, τα δεδομένα μιας επιχείρησης θεωρούνται πολύ σημαντικά και πρέπει να διασφαλίζονται πάση θυσία. Χάρη στην τεχνογνωσία και μακρόχρονη εμπειρία μας, είμαστε σε θέση να προτείνουμε εξειδικευμένες λύσεις και εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα δεδομένα σας από διάφορους κινδύνους, όπως:

  1. Ακούσια Απώλεια Δεδομένων (από αμέλεια ή λάθος χειρισμό)
  2. Εσκεμμένη Υποκλοπή Δεδομένων (μέσα από την επιχείρηση)
  3. Κακόβουλες Επιθέσεις (εξωτερικά από hackers)
  4. Αστοχία Υλικού (δυσλειτουργία Η/Υ)

Ελάτε να σας ενημερώσουμε εντελώς ΔΩΡΕΑΝ για τις αλλαγές που φέρνει ο GDPR στη δική σας επιχείρηση και τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

Δικαιώματα Πολιτών

Δικαίωμα γνώσης: Μπορείς να ρωτήσεις ποια από τα προσωπικά σου δεδομένα έχει μια εταιρεία και πώς τα χρησιμοποιεί.

Δικαίωμα ένστασης/διαγραφής: Μπορείς να κάνεις ένσταση στην επεξεργασία των προσωπικών σου δεδομένων π.χ.να ζητήσεις την διαγραφή σου από λίστες άμεσου marketing.

Δικαίωμα διόρθωσης: Μπορείς να ζητήσεις την άμεση διόρθωση των στοιχείων σου εάν αυτά είναι εσφαλμένα, ελλιπή ή ανακριβή.

Δικαίωμα άποψης: Έχεις το δικαίωμα να λάβεις γνώση ότι μια διαδικασία είναι αυτοποιημένη και να την αμφισβητήσεις εάν κρίνεις ότι θίγονται τα συμφέροντά σου.

Δικαίωμα μεταφοράς/φορητότητας: Μπορείς να ζητήσεις τη μεταφορά των δεδομένων σου από έναν πάροχο υπηρεσιών σε κάποιον άλλο.

Δικαίωμα ειδοποίησης: Σε περίπτωση παραβίασης που θέτει σε κίνδυνο τα προσωπικά σου δεδομένα, θα πρέπει να λάβεις σχετική ενημέρωση άμεσα.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 31 πατώντας εδώ