Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Ριζότο με κοτόπουλο, Σαφράν και Αμύγδαλο!
Ριζότο με κοτόπουλο, Σαφράν και Αμύγδαλο!

Ριζότο με κοτόπουλο, Σαφράν και Αμύγδαλο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (1 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 4,00 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

350 γρ. Ρύζι Arborio

600 γρ. στήθος Κοτόπουλο (κομμένο σε μικρές μπουκιές)

Αποτέλεσμα εικόνας για αμυγδαλο ψιχα2 Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

1 λίτρο Ζωμό Κότας

4 κ.σ. Ελαιόλαδο

50 γρ. φιλέ Αμύγδαλου (καβουρδισμένα)

1 ποτήρι Λευκό Ξηρό Κρασί

1 & ½ δόση Κρόκο Κοζάνης (Σαφράν)

40 γρ. Βούτυρο

60 γρ. Παρμεζάνα (τριμμένη)

Αλάτι & μαύρο Πιπέρι

2 κ.σ. Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Αποτέλεσμα εικόνας για κροκος κοζανηςΕκτέλεση:

Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια κατσαρόλα πλατιά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε καλά. Όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μια πιατέλα και το κρατάμε ζεστό. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το ρύζι και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον Κρόκο Κοζάνης, και μια κουτάλα από το ζωμό. Με το που απορροφηθεί η πρώτη κουτάλα, ρίχνουμε μία δεύτερη και επαναλαμβάνουμε μέχρι το ρύζι μας να είναι σχεδόν έτοιμο (20’ λεπτά περίπου). Προσθέτουμε το κοτόπουλο, μια κουτάλα ζωμό ακόμα και τα αμύγδαλα. Όταν απορροφήσει τα μισά υγρά, βάζουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 35 πατώντας εδώ