Αρχική Σελίδα / Για τη Γυναίκα / Μαγειρική / Σαγανάκι σε πήλινο με Ψάρια και Θαλασσινά!
Σαγανάκι σε πήλινο με Ψάρια και Θαλασσινά!

Σαγανάκι σε πήλινο με Ψάρια και Θαλασσινά!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

500γρ. Καλαμάρια (καθαρισμένα σε ροδέλες)

12 μέτριες Γαρίδες (καθαρισμένες)

500γρ. Μύδια με το κέλυφος (καλά πλυμένα)

2 μέτρια Κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

2 σκελίδες Σκόρδο (λιωμένες)

2 φύλλα Δάφνης

1/2 Ματσάκι Μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

2 πράσινες Πιπεριές (κομμένες σε λεπτές μερίδες)

4 μεγάλες Ντομάτες (ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)

1 φλ. Λευκό Ξηρό Κρασί

1/2 φλ. Ελαιόλαδο

1 κιλό Μπακαλιάρος (σε κύβους)

1/2 κ.σ. Κόκκινο γλυκό πιπέρι

1 κ.γ. Ρίγανη

3 κ.σ. Αλεύρι

100γρ. Τυρί Φέτα σε τρίμμα

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε σε φαρδιά κατσαρόλα τα μύδια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, το μαϊντανό, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το κρασί. Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Ανακινείστε την κατσαρόλα για να ανέβουν τα μύδια στην επιφάνεια. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να κρυώσουν. Κρατάτε το ζωμό ζεστό. Καθαρίζετε τα μύδια από το κέλυφος και τα κρατάτε στην άκρη. σε βαρύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα τα καλαμαράκια, τα ψάρια, τις γαρίδες και πασπαλίζετε με το αλεύρι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ρίχνετε μέσα το ζωμό από τα μύδια και ανακατεύετε προσεκτικά με ξύλινη κουτάλα για να μη διαλυθούν τα ψάρια. Βγάζετε από τη φωτιά και βάζετε μέσα τα μύδια. Βάζετε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος και το τελειώνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το ψάρι. Σκορπάτε επάνω το τρίμμα της φέτας και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Καλή επιτυχία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 34 πατώντας εδώ