Σαλμάς στο Φούρνο!

Σαλμάς στο Φούρνο!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Υλικά:

1 Συκωταριά (καθαρισμένη & πλυμένη)
1 Σκέπη Αρνίσια (Μπόλια)
500 γρ. Αρνάκι Μπούτι (κομμένο σε κύβους)
½ φλ. Τσαγιού Στραγγιστό Γιαούρτι
Χυμός από ένα Λεμόνι
1 Αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
200 ml Ελαιόλαδο
1 κιλό Πατάτες (κομμένες κυδωνάτες)
250 ml Λευκό Κρασί
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη

Εκτέλεση:

Βάζουμε την μπόλια σε μία λεκάνη με ζεστό προς χλιαρό νερό να μαλακώσει. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη συκωταριά, τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρέας, το αυγό, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και ανακατεύουμε το μίγμα καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Στραγγίζουμε με τα χέρια μας τη σκέπη και την απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια. Απλώνουμε το μίγμα της γέμισης στο κέντρο και κατά μήκος της σκέπης και το τυλίγουμε ώστε να γίνει μακρύ ρολό. Διπλώνουμε και δένουμε τις άκρες με μαγειρικό σπάγκο και βάζουμε το ρολό στο ταψί. Προσθέτουμε τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό λεμονιού.
Ψήνουμε για μία ώρα μέχρι να ροδίσει καλά από πάνω και σερβίρουμε το σαλμά ζεστό!

Καλή Ανάσταση σε όλους!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος πατώντας εδώ