Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Διακόσμηση / ΣΑΛΟΝΙ: Κρεμάστε σωστά τους πίνακες!
ΣΑΛΟΝΙ: Κρεμάστε σωστά τους πίνακες!

ΣΑΛΟΝΙ: Κρεμάστε σωστά τους πίνακες!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Οι περισσότεροι κάνουμε δύο πολύ χαρακτηριστικά λάθη με τα έργα που κρεμάμε στον τοίχο μας. Ας δούμε ποια είναι αυτά τα λάθη και πώς μπορούμε να τα διορθώσουμε για να κάνουμε τον χώρο μας ομορφότερο!

Λάθος #1 Τα κρεμάμε πολύ ψηλά

Κάθε σπίτι είναι διαφορετικό και έχει άλλο ύψος. Δεν υπάρχει, με λίγα λόγια, κάποιο ειδικό ύψος που πρέπει να τα κρεμάτε. Δοκιμάστε όμως τα εξής:

  • 1.44 cm στο κέντρο. Τοποθετήστε το κέντρο του πίνακα 1.44 εκ. πιο ψηλά από το πάτωμα. Πηγαίντε πίσω και δείτε πώς σας φαίνεται.
  • Το άλλο μέτρο είναι ο εαυτός σας. Αν γέρνετε πίσω τον λαιμό σας και κοιτάτε ψηλά για να το δείτε, τότε μάλλον είναι πολύ ψηλά τοποθετημένο.
  • Ακόμη, δείτε το έπιπλο που έχεις από κάτω (π.χ. καναπές) και ξεκινήστε στα 12-20 εκ. από το πάνω μέρος του και μέχρι το κάτω μέρος του πίνακα.
  • Επίσης, μπορείτε να βάλετε κάποιον να μετακινεί το έργο πάνω-κάτω και εσείς να το παρατηρείτε από μακριά μέχρι να βρείτε το σωστό σημείο.

Λάθος #2 Πολύ μικρά για τον χώρο

Το να διαλέγετε πολύ μικρούς πίνακες για να κρεμάσετε στον χώρο σας είναι μεγάλο λάθος. Θα κάνει το σαλόνι και τα έπιπλα να μοιάζουν σαν να μην ταιριάζουν μεταξύ τους καθώς δεν θα υπάρχει ισορροπία. Πρέπει και πάλι να βασιστείτε στο μάτι σας. Ανάλογα με το μέγεθος και το ύψους του χώρου που θέλετε να διακοσμήσετε με έργα τέχνης, θα δείτε ποιο μέγεθος ταιριάζει. Πάντως αν έχετε ήδη μικρούς πίνακες, μπορείτε να τους αλλάξετε κορνίζα ή πλαίσιο ώστε να φαίνονται μεγαλύτεροι ή να φτιάξετε ένα κολάζ από πολλά έργα μαζί για να καλύψετε τον χώρο που προσφέρεται. Όλα έχουν να κάνουν με την ισορροπία!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 34 πατώντας εδώ