Αρχική Σελίδα / Για το Σπίτι / Σηκώνω τα χειμωνιάτικα…
Σηκώνω τα χειμωνιάτικα…

Σηκώνω τα χειμωνιάτικα…

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Για εμάς τις Ελληνίδες δεν υπάρχει πιο διφορούμενη εποχή από την άνοιξη. Από τη μία χαιρόμαστε γιατί ξεμπλέκουμε με τα άχαρα πουλόβερ και παλτά του χειμώνα και μπορούμε να χαρούμε τον ήλιο φορώντας τα ανάλαφρα καλοκαιρινά μας συνολάκια κι από την άλλη αντιλαμβανόμαστε πως ήλθε η ώρα να φάμε κανένα 10ωρο αναδιοργανώνοντας την ντουλάπα και κατ’ επέκταση ολόκληρο το σπιτικό μας. Κουράγιο κορίτσια… αξίζει ο κόπος!

Τα χαλιά

Ξεκινάμε απ’ τα εύκολα γιατί ως γνήσιες μεσοαστές έχουμε φροντίσει να έχουμε τον δικό μας αγαπημένο καθαριστή χαλιών. Επικοινωνούμε λοιπόν και περιμένουμε να μας φέρει τα καλοκαιρινά και να παραλάβει τα χειμωνιάτικα χαλιά μας, που έχουν τραβήξει τα πάνδεινα τους προηγούμενους μήνες.

Αδειάστε την ντουλάπα

Οπωσδήποτε θα πρέπει να αδειάσετε εντελώς την ντουλάπα τόσο για να καθαριστεί όσο και για να ελέγξετε την τυχόν ύπαρξη μούχλας ή υγρασίας. Στη συνέχεια πρέπει να πλύνετε και να σιδερώσετε όλα τα ρούχα που πρόκειται να πακεταριστούν. Ακόμα και αν δεν έχετε φορέσει κάποια ρούχα αυτά θα έχουν έρθει σίγουρα σε επαφή με τα φορεμένα σας ρούχα και τις μυρωδιές τους.

Δύσκολοι λεκέδες & υφάσματα

Μην επιχειρείτε μόνοι σας να κάνετε «γιατροσόφια» σε μυστήριους λεκέδες, γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να «καταστρέψετε» τα ρούχα. Να θυμάστε πως το καθαριστήριό σας, γνωρίζει τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθαρισμού των ρούχων… χωρίς να τα φθείρει και χωρίς τον κίνδυνο να τα «χάσετε»!

Επενδύστε σε ειδικές πλαστικές σακούλες & χαρτιά

Μπορεί να μην κάνει να αποθηκεύετε σε σακούλες ευαίσθητα ρούχα αλλά σίγουρα μπορείτε να αποθηκεύσετε ρούχα που δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως είναι τα πουκάμισα, τα τζιν, τα μάλλινα πουλόβερ ή τα πουλόβερ από πολυεστέρα. Τα ευαίσθητα ρούχα, όπως είναι τα μεταξωτά, τα κασμιρένια και η οργάντζα πρέπει να τυλίγονται προσεκτικά μέσα σε ειδικό χαρτί για αυτή τη δουλειά και να αποθηκεύονται μέσα σε τσάντες 100% βαμβακερές.

Μην κρεμάτε τα πουλόβερ

Ακόμα και αν έχετε πολλές ντουλάπες και έχετε σκοπό να αποθηκεύσετε τα πουλόβερ σας σε αυτές, σε καμιά περίπτωση μην τα κρεμάσετε καθώς θα ξεχειλώσουν. Αντιθέτως, διπλώστε τα προσεκτικά και αποθηκεύστε τα μέσα σε σακούλες αποθήκευσης βγάζοντας από αυτές όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Καλό είναι να βάλετε μέσα σε αυτές και κάποιο αντισκορικό για να τα βρείτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον επόμενο χειμώνα.

Σας καταλαβαίνω… Εύκολα τα λέμε! Κουράγιο!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ