Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Κόσμος / ΣΙΚΕΛΙΑ: Πωλούνται σπίτια με 1€!
ΣΙΚΕΛΙΑ: Πωλούνται σπίτια με 1€!

ΣΙΚΕΛΙΑ: Πωλούνται σπίτια με 1€!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, στο χωριό Σαμπούκα της Σικελίας πωλούνται σπίτια στην άκρως ελκυστική τιμή του ενός ευρώ. Την είδηση έφεραν στο φως οι ίδιες οι αρχές τις πόλεις, σε μια προσπάθειά τους να προσελκύσουν μόνιμους κατοίκους, σε ένα χωριό που οι κάτοικοι είναι λίγο λιγότεροι από 6.000.

Το χωριό παλαιότερα ήταν πολύ μεγαλύτερο και ο πληθυσμός του συνεχώς μειώνεται. Οπότε ο δήμαρχος της πόλης πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον ανθρώπων που θα ήθελαν να μείνουν μόνιμα στην Σικελία.

Τα παρακάτω σπίτια πωλούνται για ένα ευρώ μεν, αλλά με έναν όρο δε: οι αγοραστές θα έχουν τρία χρόνια από την στιγμή της αγοράς για να τα ανακαινίσουν. Από την στιγμή που διαδόθηκε η είδηση, στο δημαρχείο έχουν φτάσει χιλιάδες αιτήσεις από πιθναούν αγοραστές.

Το 2016, το χωριό Σαμπούκα ονομάστηκε το πιο όμορφο της Ιταλίας. Παρολ’ αυτά, πολλά σπίτια έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Με την πώληση και τον όρο της ανακαίνισης, οι αρχές πιστεύουν πως θα πετύχουν «με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια», λύνοντας το πρόβλημα του πληθυσμού και της οικιστικής αισθητικής του χωριού.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6643753/Mayor-Sicilian-town-selling-homes-90p-shows-properties.html

Τα σπίτια όπως θα διαπιστώσετε χρειάζονται οπωσδήποτε ανακαίνιση. Με κάθε αγορά τους ενός ευρώ, οι αγοραστές υποχρεούνται να δώσουν προκαταβολή 5.000 ευρώ και να ξοδέψουν συνολικά 15.000 μέσα σε τρία χρόνια. Αν αυτό δεν γίνει, η προκαταβολή επιστρέφεται και το σπίτι περνάει ξανά στα χέρια του δήμου.

Ο αντιδήμαρχος του Σαμπούκα, Giuseppe Cacioppo, δήλωσε πως δέχτηκαν 39.000 αιτήσεις μέσα σε μια μέρα. Άλλωστε, το χωριό βρίσκεται κοντά σε σημαντικά αξιοθέατα του νησιού, όπως η Κοιλάδα των Ναών αλλά και οι παραθαλάσσιες πόλεις, Σιάκα και Μένφι.

https://metro.co.uk/2019/01/30/can-buy-house-village-sambuca-just-one-euro-8412475/

Πηγή: E-Radio.gr