Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΣΟΚ: Κρούσματα σεξουαλικής βίας σε νηπιαγωγείο μεταξύ πεντάχρονων παιδιών
ΣΟΚ: Κρούσματα σεξουαλικής βίας σε νηπιαγωγείο μεταξύ πεντάχρονων παιδιών

ΣΟΚ: Κρούσματα σεξουαλικής βίας σε νηπιαγωγείο μεταξύ πεντάχρονων παιδιών

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αναστάτωση και ανησυχία έχει προκληθεί μεταξύ των γονιών μαθητών νηπιαγωγείου στη Λευκωσία, λόγω κρουσμάτων σεξουαλικής βίας από τα 5χρονα παιδιά σε συνομήλικες τους.

Οι γονείς κατηγορούν το προσωπικό του νηπιαγωγείου και το υπουργείο Παιδείας για αδιαφορία καθώς μετά το πρώτο κρούσμα που παρατηρήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο ακολούθησαν και άλλα.

Γονείς των κοριτσιών έκαναν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, μικρά αγόρια ασκούσαν σεξουαλική βία στις τουαλέτες του νηπιαγωγείου σε 5χρονα κοριτσάκια σε βαθμό που είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό τι είδους ψυχολογικά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί.

Οι γονείς ενός αγοριού αποφάσισαν να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα αρνούμενοι να δεχθούν την βοήθεια ψυχολόγου του υπουργείου ενώ άλλοι πήραν τα παιδιά τους από το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο.

Εντύπωση προκαλεί η συμπεριφορά της νηπιαγωγού η οποία φέρεται να είπε στα παιδιά, ότι αν κάποιο ενοχληθεί από συμμαθητή του τότε να το αναφέρει στην ίδια και όχι στους γονείς του. Εικάζεται ότι κάποιο από τα παιδιά που άσκησε βία, να έχει υποστεί και το ίδιο παρόμοια συμπεριφορά.

Πρόσφατα καταγράφηκαν ακόμα τρία περιστατικά και το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει έρευνα. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί και η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παιδιών ενώ δεν έγινε καταγγελία στην Αστυνομία.