Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / ΣΟΚ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Αναγκάζουν 10χρονο θύμα βιασμού να γεννήσει!
ΣΟΚ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Αναγκάζουν 10χρονο θύμα βιασμού να γεννήσει!

ΣΟΚ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ: Αναγκάζουν 10χρονο θύμα βιασμού να γεννήσει!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...
Δεκάχρονο κορίτσι στην Παραγουάη φέρεται να είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον πατριό της επί σειρά ετών. Απευθύνθηκε στις αρχές για βοήθεια αλλά δεν έκαναν τίποτα για να την προστατέψουν. Πλέον είναι έγκυος και την αναγκάζουν να κρατήσει το μωρό. Χρειάζεται τη βοήθειά μας.

Κάθε μέρα στην Παραγουάη δύο κορίτσια 10 με 14 ετών γεννούν μωρά ως αποτέλεσμα βιασμού
– η βία κατά των γυναικών είναι ενδημική. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος θα μπορούσε να προβλέπει το δικαίωμα στην έκτρωση, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να το επιτρέψει. Όμως, η τραγική περίπτωση του δεκάχρονου κοριτσιού έσκασε τώρα σαν βόμβα στα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης, αναγκάζοντάς την κυβέρνηση να το ξανασκεφτεί.

Αύριο η Βουλή θα επανεξετάσει αυτό το νόμο και θα ανοίξει δημόσια διαβούλευση. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να βοηθήσουμε το δεκάχρονο κορίτσι και να εξασφαλίσουμε ότι κανένα άλλο παιδί δεν θα χρειαστεί να δώσει ξανά αυτή τη μάχη.

Το άρθρο 109 του Ποινικού Κώδικα επιτρέπει τον τερματισμό της εγκυμοσύνης όταν κινδυνεύει η ζωή της μητέρας. Ο Υπουργός Υγείας της Παραγουάης αρνείται να εφαρμόσει αυτόν τον νόμο στις παιδικές εγκυμοσύνες, παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τις θεωρεί επικίνδυνες για τη ζωή. Κορίτσια νεότερα των 15 ετών έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από επιπλοκές κατά τον τοκετό απ’ότι οι μεγαλύτερες σε ηλικία έφηβες ή οι ενήλικες γυναίκες. Αυτό το σοκαριστικό στοιχείο θα έπρεπε να είναι αρκετό από μόνο του για να χορηγηθεί σε αυτό και σε άλλα κορίτσια η περίθαλψη που χρειάζονται.

Ο ΟΗΕ επέκρινε την κυβέρνηση δηλώνοντας ότι η απαγόρευση της έκτρωσης αποτελεί απ΄την μεριά της Παραγουάης «σοβαρή παραβίαση των θεμελιωδών δικαιωμάτων στη ζωή, την υγεία, και τη σωματική και πνευματική ακεραιότητα του κοριτσιού». Δεν θα έπρεπε να έχουμε φτάσει ως εδώ. Tο δεκάχρονο κορίτσι (τόσο μικρό που ακόμα και έγκυος ζυγίζει μόλις 34 κιλά) κατήγγειλε την κακοποίηση από τον πατριό της τον Ιανουάριο του 2014 ζητώντας βοήθεια. Η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα κι έτσι αναγκάστηκε να συνεχίσει να ζει μαζί του.