Τελευταία Νέα
Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ Η ΚΑΒΑΛΑ: Γενικό Black out!
ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ Η ΚΑΒΑΛΑ: Γενικό Black out!

ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ Η ΚΑΒΑΛΑ: Γενικό Black out!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι Καβάλας σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Συνέπεια της έκρηξης ήταν να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αρχικά στην ανατολική πλευρά της Καβάλας και εν συνεχεία σε ένα μεγάλο μέρος του αστικού ιστού της πόλης (όπως ο Βύρωνας, ο Άγιος Λουκάς, η Καλαμίτσα και ο Άγιος Σίλας).

Στο σκοτάδι, επίσης, έχει βυθιστεί τόσο το Χαλκερό, το Παληό και ο Αμυγδαλεώνας, όσο και η περιοχή ανάμεσα στο ύψωμα Βασιλάκι και τα Αμισιανά. Νεότερες μαρτυρίες, μάλιστα, αναφέρουν διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος τόσο στη Νέα Ηρακλείτσα, στη Νέα Πέραμο και στην Ελευθερούπολη όσο και στα ανατολικά του νομού Καβάλας (με οικισμούς όπως το Ερατεινό να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι – αν και στη Χρυσούπολη δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα)

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτιάς που προκλήθηκε από την έκρηξη. Η φωτιά σβήστηκε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Το ρεύμα στην Καβάλα επανήλθε μετά από περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά από την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Περιγιάλι και το γενικό blackout.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ απεκατέστησαν τη βλάβη και άρχισε να δίνεται σταδιακά ρεύμα στις περιοχές όπου έγινε διακοπή, ωστόσο θα παραμείνουν σε επιφυλακή καθώς λόγω ζέστης, η υπερφόρτωση του δικτύου μπορεί να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

Πηγή: kavalapost