Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΛΙΟΣ: Ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου!
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΛΙΟΣ: Ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου!

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΟΛΙΟΣ: Ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (3 αξιολογήσεις, μέσος όρος: 2,33 από 5)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις πριν από λίγα λεπτά, μετά και την κατάρτιση του «τριπρόσωπου»  ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων για την τελική επιλογή του νέου ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Φιλίππων. Εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου ήταν μια προσωπική επιλογή του «Αγίου» Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο οποίος τον είχε «προτείνει» πριν από δύο χρόνια για την πλήρωση της χηρεύσασας Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ανεπιτυχώς. Αυτήν τη φορά, τα κατάφερε, λαμβάνοντας από την Ιεραρχία 42 ψήφους.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, Αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος, εξελέγη από το Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, νέος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Αμέσως μετά την εκλογή του ο εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξε Μητροπολίτη στην ευλογημένη αυτή Επαρχία.

Στη συνέχεια ο κ. Στέφανος έλαβε τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και τις ευχές των Μητροπολιτών, ενώ μετέβη στο Καθολικό της Μονής Πετράκη όπου ανέγνωσε το Μεγάλο Μήνυμα.

Ο αρχιμανδρίτης π. Στέφανος Τόλιος υπηρετεί την Ελλαδική Εκκλησία επί 33 συναπτά έτη. Είναι γεννημένος το 1960, ηλικίας δηλαδή 57 ετών. Έχει αποφοιτήσει από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ έχει διατελέσει και εφημέριος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας.

Ένα από τα κυριότερα επιτεύγματα του βέβαια ήταν η σταδιακή «ψηφιοποίηση» της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, όπου οι πιστοί εδώ και λίγα χρόνια έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους ιερείς επί διοικητικών θεμάτων της μητρόπολης μέσω Skype, ακόμα και για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της γαμήλιας τελετής τους σε ναό που υπάγεται στη μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο διαδικτυακός τόπος της μητρόπολης Θεσσαλονίκης αποτελεί ακόμα με την επίβλεψη του ιδίου ένας από τους πιο ενημερωμένους της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου η Θεία Λειτουργία και τα Κυριακάτικα κηρύγματα του μητροπολίτη Άνθιμου «ανεβαίνουν» στο YouTube άμεσα, ενώ παρέχεται πληθώρα πληροφοριών για τους ναούς της μητρόπολης, ιστορικά στοιχεία για τοπικούς αγίους και όλες οι πληροφορίες που μπορούν να αναζητήσουν οι πιστοί.

Πηγή: kavalapost.gr