Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Τέλος προθεσμίας τα μεσάνυχτα για τα κόμματα και τους υποψηφίους τους στο Ν. Καβάλας
Τέλος προθεσμίας τα μεσάνυχτα για τα κόμματα και τους υποψηφίους τους στο Ν. Καβάλας

Τέλος προθεσμίας τα μεσάνυχτα για τα κόμματα και τους υποψηφίους τους στο Ν. Καβάλας

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Αρκετά πιο ξεκάθαρη ήταν χθες η κατάσταση στο Νομό Καβάλας σχετικά με τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων. Με δεδομένο το ότι συμπληρώθηκε (αλλά δεν ανακοινώθηκε επίσημα) το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, όλοι περίμεναν τα νέα για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Το μεσημέρι ξεκαθάρισε ποια πρόταση είχε μπροστά της να εγκρίνει η Κεντρική Επιτροπή. Την απόφαση της οποίας άπαντες περίμεναν μέχρι αργά χθες το βράδυ.

Στα άλλα κόμματα η ονοματολογία συνεχίστηκε και χθες. Τελειώνει ωστόσο σήμερα τα μεσάνυχτα αφού άπαντες πρέπει να καταθέσουν τους υποψήφιους τους στο Πρωτοδικείο της Καβάλας. Προβλήματα και αρκετές αρνήσεις υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Άπαντες εκτιμούν ότι το ψηφοδέλτιο θα συμπληρωθεί έστω κι αν μεσολαβήσει διαδικασία γενικής κομματικής επιστράτευσης. Μέσω της αυτοοργάνωσης προσπαθεί να δημιουργηθεί στη Καβάλα το κόμμα Γιώργου Παπανδρέου ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ θα είναι ο Βασίλης Τραϊφόρος που ασχολείται με την ανεύρεση άλλων 5 υποψηφίων. Και εδώ υπάρχει πολύ πιθανό το ενδεχόμενο κομματικής επιστράτευσης. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε χθες το ψηφοδέλτιο του στο Νομό Καβάλας με νέα πρόσωπα αλλά και παλιούς. Αναλυτικά στη σελίδα 4.

Ας δούμε τα πράγματα πιο αναλυτικά για τα υπόλοιπα κόμματα:

Στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόταση που επρόκειτο να εγκριθεί- όπως έλεγαν τα τοπικά στελέχη- είχε τα ονόματα των Εμμανουηλίδη, Ιωαννίδη, Τσανάκα, Γεροστεργίου, Ταστσόγλου και Μορφίδη. Λόγω κωλύματος που έχει σχέση με την εργασία της στο Νοσοκομείο δεν μπορούσε να είναι υποψήφια η γιατρός Β. Λάγρα. Η υπόθεση της εξετάζονταν από το νομικό τμήμα του κόμματος στην Αθήνα. Την Τετάρτη το βράδυ το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Νομαρχιακής επιτροπής. Εκτός ψηφοδελτίου φαίνονταν να μένει η Αναστασία Μιρλή αν και είχε καλή σειρά στην εσωκομματική ψηφοφορία. Οι πληροφορίες από τα τοπικά στελέχη δεν είχαν (ως συνήθως) καμία αναφορά σε Εμινίδη- Τσαλδαρίδη.

Στο ΠΑΣΟΚ οι Παπουτσής- Τζιτζιός ήταν σίγουροι. Πιθανός ο Νίκος Εμμανουηλίδης από το Νέστο. Από εκεί και μετά πολλές συζητήσεις, τίποτα το συγκεκριμένο.

Στο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου υπάρχει ένας υποψήφιος, ο Κώστας Πούλιος συνδικαλιστής στη ΒΦΛ. Κατέθεσε αίτηση ηλεκτρονικά. Του απάντησαν θετικά. Όπως έλεγε χθες με τον ίδιο τρόπο επιλέγηκαν οι άλλοι 5 συνυποψήφιοι του. Ήταν σίγουρος ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα είναι πλήρες. Η προθεσμία κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης στο κόμμα του Γ.Α.Π. έληξε χθες στις 3 το μεσημέρι.

Στη ΔΗΜΑΡ αν χρειαστεί θα είναι υποψήφιος (εκτός του Βασίλη Τραϊφόρου) και ο Κώστας Λαλένης. Δεν θα είναι λόγω επαγγελματικού κωλύματος ο Κυριάκος Κελίδης, γραμματέας της Νομαρχιακής.

Πηγή: Proininews.gr