Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Τα μονοπάτια του Τουρισμού…
Τα μονοπάτια του Τουρισμού…

Τα μονοπάτια του Τουρισμού…

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ποιός δεν αντιλήφθηκε ότι μετά τον μήνα Ιούνιο ο αριθμός της τουριστικής κίνησης αυξήθηκε ραγδαία; Ένα πρωτοφανές φαινόμενο, σε σχέση με τα δεδομένα που γνωρίζαμε. Όλοι χαμογελούν και φτύνουν τον κόρφο τους. «Είχαμε κόσμο φέτος, άντε να δούμε και του χρόνου…» είναι ή ατάκα που κυκλοφορεί.

Αποτέλεσμα της σοβαρής προώθησης

Για να υπάρξει όλο αυτό το τουριστικό κύμα, κάποιοι εργάζονται στην προώθηση της χώρας και της περιοχής… Δεν είναι τυχαίο! Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και ιδίως από τους νέους «παίχτες» που εισέρχονται τώρα στο κομμάτι της επιχειρηματικότητας με στόχευση τον τουρισμό. Οι προωθητικές ενέργειες πρέπει να συνεχιστούν, ως μονοπάτι παραμονής στην διαδικασία.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών

Το δεύτερο βασικό μονοπάτι – πυλώνας που θα πρέπει να κινηθούμε όλοι, επιχειρηματίες αλλά και ιδιώτες (ενοικίαση κατοικιών), είναι η εξυπηρέτηση και οι σωστές υπηρεσίες (οι αναγραφόμενες τουλάχιστον).

Η εκπαίδευση και εξειδίκευση στον τομέα που ασχολείται ο καθένας, θα είναι μοχλός αναβάθμισης του συνόλου της εικόνας του Τουρισμού τον οποίο θα παράγουμε. Σε αυτό το σημείο δημιουργείται η ανάγκη παροχής εκπαίδευσης μέσα από επίσημους φορείς αλλά και ΚΕΚ. Σαφώς, το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί όχι και ένα ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Καβάλα.

Το ειδικευμένο προσωπικό

Το επιχειρηματικό πλάνο αλλά και η τουριστική νοοτροπία δεν είναι κάτι που δημιουργείται ξαφνικά. Πρέπει να σπείρεις, να κάνεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να «φυτρώσει» ένα υγιές προϊόν. Η αναζήτηση ειδικευμένων στελεχών για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις ήταν πρόβλημα το οποίο αναγνώστηκε την περασμένη σεζόν. Από σερβιτόρους, μάγειρες, στελέχη κουζίνας, πωλητές κτλ. υπήρχε έλλειψη. Φαντάζεστε τι θα γίνει σε λίγα χρόνια.

Συμπέρασμα

Για να μην γελιόμαστε, αν δεν υπάρξουν εξωτερικοί παράγοντες πιέσης ή αλλαγής του «παιχνιδιού», η χώρα μας και η περιοχή μας θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στον τουρισμό. Χρειαζόμαστε ειδικευμένο προσωπικό, σωστά επιχειρηματικά βήματα για να υπάρχουν ευχαριστημένοι επαναλαμβανόμενοι πελάτες και νέοι μέσω των καλών σχολίων και εικόνων από τους προηγούμενους.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 28 πατώντας εδώ