Αρχική Σελίδα / Πολιτισμός / ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Το Κ.Ε.Λ. Νεάπολις… στην Πόλη!
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Το Κ.Ε.Λ. Νεάπολις… στην Πόλη!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Το Κ.Ε.Λ. Νεάπολις… στην Πόλη!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Ένα ξεχωριστό ταξίδι είχαν την ευκαιρία να ζήσουν τα μέλη του Κέντρου Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ το προηγούμενο διάστημα, μετά την πρόσκληση του Ζωγράφειου Λυκείου της Κωνσταντινούπολης για να συμμετέχουν στο «9ο Φεστιβάλ Χορωδιών και Παραδοσιακών Χορών». Γι’ ακόμη μία φορά, τα μέλη του συλλόγου εκπροσώπησαν επάξια την περιοχή και τον πολιτισμό μας σε μία διεθνή διοργάνωση, έχοντας την ευκαιρία παράλληλα στην τριήμερη εκδρομή τους να ακολουθήσουν πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και επισκέψεων στην Πόλη.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ για μία ακόμη φορά χόρεψε στο εξωτερικό, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση του Ζωγράφειου Λυκείου Κωνσταντινούπολης. Το παραπάνω σχολείο διοργάνωσε για ένατη συνεχή χρονιά Φεστιβάλ με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα. Ως Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας ΝΕΑΠΟΛΙΣ ζήσαμε το πάντρεμα της ορθοδοξίας με την παράδοση και τη ρωμιοσύνη. Ζήσαμε ένα όνειρο που δεν περιμέναμε να μας συμβεί. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το χορευτικό μας συγκρότημα και την χοροδιδάσκαλο κα. Ελένη Αλεξανδρίδου καθώς και το Γραφείο Τουρισμού «Kavala Tours» για τη συνδρομή του έτσι ώστε να επιτευχθεί αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ξεχωριστές οι ευχαριστίες μας προς τον Πρόεδρο του Ζωγράφειου Λυκείου κ. Γιάννη Δερμεντζόγλου για την τιμή που μας έκανε και υποσχόμαστε πως θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να ανταποδώσουμε επάξια τη φιλοξενία».

Ο Σύλλογος με λίγα λόγια

Το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις» ιδρύθηκε το 1995, από μία ομάδα ανθρώπων που, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, είχαν μεγάλη διάθεση να ασχοληθούν με την καλλιέργεια και την μετάδοση της ελληνικής παράδοσης. Τα τελευταία λοιπόν 24 χρόνια οι δράσεις του συλλόγου είναι πολυποίκιλες με τις κυριότερες από αυτές να αφορούν την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ζωγραφικής και αγιογραφίας, τις συμμετοχές σε χορευτικά φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Κάθε τόπος και χορός» στα πλαίσια των «Ελευθερίων» της Καβάλας, με τη φιλοξενία χορευτικών συγκροτημάτων από όλη την Ελλάδα.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 38 πατώντας εδώ