Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Νέστος / Τα νερά του Παραδείσου… Και εμφιαλωμένα!
Τα νερά του Παραδείσου… Και εμφιαλωμένα!

Τα νερά του Παραδείσου… Και εμφιαλωμένα!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

Όταν πέρυσι η ΔΕΥΑ Νέστου ζήτησε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες εμφιαλώσεως νερού για την εκμετάλλευση του νερού των Πηγών του Παραδείσου, μία και μοναδική εταιρεία εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή μας. Φαίνεται λοιπόν πως μετά από μία μακρά περίοδο συζητήσεων η συγκεκριμένη εταιρεία θα είναι η πρώτη που θα εμφιαλώσει τα νερά της περιοχής μας, υπογράφοντας το αντίστοιχο συμφωνητικό.

Οι πηγές

Οι γνωστές σε όλους μας πηγές του Παραδείσου παρέχουν στην περιοχή μας πάνω από 8 εκ. κυβικά μέτρα νερού το χρόνο! Από αυτά τα μισά διαχειρίζεται η ΔΕΥΑΝ ενώ τα υπόλοιπα καταλήγουν από το 2012 στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μέσα από ιδιόκτητο δίκτυο σωληνώσεων και αντλιοστασίων. Προς αξιοποίηση από ιδιωτικές εταιρείες εμφιαλώσεων η ΔΕΥΑΝ διαθέτει περίπου 350.000 κυβικά μέτρα νερού, με την προαναφερόμενη εταιρεία να εκμεταλλεύεται μόλις τα 110.000 κυβικά. Οπότε υπάρχει χώρος για ακόμη δύο εταιρείες εφόσον το αποφασίσουν να επενδύσουν στην περιοχή μας.

Τα οφέλη

Είναι αυτονόητο πως κάθε επένδυση που πραγματοποιείται στον τόπο μας είναι καλοδεχούμενη, αρκεί να έχουμε φροντίσει να εκμεταλλευτούμε στο maximum τις δυνατότητές μας κι όχι απλά να «ξεπουλήσουμε» τον φυσικό μας πλούτο. Από τη συγκεκριμένη συνεργασία είναι σίγουρα τα έσοδα προς τη δημοτική επιχείρηση, ενώ σίγουρα θα προκύψει και ένας αριθμός νέων θέσεων εργασίας για τους άνεργους συμπολίτες μας. Επιπλέον θα υπάρξει και μία ευρύτερη υπεραξία για την περιοχή των Πηγών, εφόσον η εταιρεία αποφασίσει να εντάξει στο επικοινωνιακό της πλάνο την τοποθεσία προέλευσης του νερού, όπως έχουν κάνει αντίστοιχες εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό π.χ. Ζαγόρι, Εvian κλπ.

Έως το 2021 η άδεια της ΒΦΛ

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι το 2012 η ΒΦΛ αξιοποιούσε το νερό των πηγών του Παραδείσου μέσω του δικτύου της ΔΕΥΑΝ, πληρώνοντας ένα αντίτιμο ετησίως. Σύμφωνα με τον νυν Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Αργυράκη, η τότε διοίκηση απαίτησε μεγαλύτερο ενοίκιο από την βιομηχανία, με αποτέλεσμα η τελευταία να διεκδικήσει και να λάβει δική της άδεια εκμετάλλευσης. Η εν λόγω άδεια λήγει το 2021 αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα ανανεωθεί αφού οι ανάγκες του εργοστασίου είναι δεδομένες, έχει ήδη επενδυθεί ένα σημαντικό ποσό για την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου μεταφοράς του νερού και σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να πειράξει την «ρυπογόνο» αλλά τόσο απαραίτητη για την οικονομία της περιοχής μας βιομηχανία.

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 37 πατώντας εδώ