Αρχική Σελίδα / Επικαιρότητα / Καβάλα / ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το καλοκαιρινό συνάλλαγμα προ των πυλών…!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το καλοκαιρινό συνάλλαγμα προ των πυλών…!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Το καλοκαιρινό συνάλλαγμα προ των πυλών…!

1 Αστέρι2 Αστέρια3 Αστέρια4 Αστέρια5 Αστέρια (Χωρίς αξιολογήσεις)
Παρακαλώ περιμένετε ...

…Σε συνέχεια των προηγουμένων άρθρων…

Το καλοκαίρι πλέον απέχει λίγες ημέρες και οι τουρίστες άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Δυστυχώς, ο καιρός στην περιοχή της Καβάλας δεν έχει βοηθήσει (ακόμη τουλάχιστον), αλλά εντοπίζουμε από τις αρχές του μήνα Μάη, αλλοδαπούς επισκέπτες κατά μήκος της ακτογραμμής και φυσικά στο νησί της Θάσου.

Οι προετοιμασίες έντονες όλων των επαγγελματιών, διότι έχει δοθεί το μήνυμα πως φέτος θα ξεπεραστεί και η προηγουμένη καλή χρονιά. Όλα αυτά όμως θα πρέπει να επιβεβαιωθούν άμεσα, διότι η φορο-καταιγίδα και τα δύσκολα μέτρα είναι προ των πυλών, συνεπώς το ξένο συνάλλαγμα πρέπει να εμφανιστεί γρήγορα για να δώσει την απαραίτητη ανάσα στην αγορά.

Νέα σύνθεση στις εθνικότητες των τουριστών

Είναι προφανές, ότι οι εθνικότητες των τουριστών φέτος θα αρχίσουν να προσαρμόζονται αλλιώς. Η εμφάνιση ευρωπαίων τουριστών με διαφορετική νοοτροπία, θα σηματοδοτήσει άλλη κουλτούρα στην αγοραστική ζήτηση, άρα η πρόσφορα προϊόντων και υπηρεσιών θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσαρμοστεί στις καινούργιες συνθήκες που θα διαμορφωθούν. Οι επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι είναι καλό να εκπαιδευτούν ή να προετοιμαστούν κατάλληλα έτσι ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν «πωλησιακές» πρακτικές για την ευάρεστη αύξηση των πωλήσεων τους. Ο τρόπος με τον οποίο πείθεις κάποιον να αγοράσει το προϊόν σου είναι σημαντικός, καθώς μια ικανοποιητική – ευχάριστη πώληση με έναν ικανοποιημένο πελάτη, κερδίζει την επαναληπτικότητα. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος για να κερδηθεί το στοίχημα της εισροής κεφαλαίων στην χώρα με πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα και ικανοποιημένους τουρίστες.

Η συναλλαγματική αξία, ενός από τους μεγαλύτερους πνεύμονες εισροής χρήματος στην τοπική κοινωνία, του Τουρισμού, θα πρέπει να διαφυλαχτεί σαν κόρη οφθαλμού. Η προετοιμασία και καλή φιλοξενία είναι τα δυνατά μας όπλα… Ας τα λειτουργήσουμε! Καλές και πολλές δουλείες σας εύχομαι!!!

Από την έντυπη έκδοση του Free Press Magazine “Εντυπάκι”. Δείτε το τεύχος 26 πατώντας εδώ